Fredag 17. juni er siste skoledag dette skoleåret, og den 23. august starter skolen igjen. Vi har laget en oversikt over diverse sommeraktiviteter for barn og unge i kommunen. Legg merke til at påmelding skjer til de forskjellige arrangørene.

Teater

På Kulturskolen arrangeres det sommerkurs i teater for unge mellom 13 og 16 år. Kurset tar for seg teaterimpro, skuespillerarbeid og grunnleggende teaterteknikker, og avsluttes med en visning på Rådstua teaterhus. Prisen er 1.300 kroner, og påmeldingsfristen er 5. juni. Påmelding skjer på Kulturskolens nettside.

Kunst

Tirsdag til fredag i uke 33, 16. til 19. august, arrangerer Kulturskolen flere kunstkurs. Her kan man velge mellom Kombikunst (7-9 år), Tegn&Mal&Collage (9-11 år), Keramikk/Leire (11-13 år), og Street Art & Maleri (13-15 år). Det er samme pris for alle kursene - 1.250 kroner, inkludert materiell. Påmelding skjer på Kulturskolens nettside.

Dans

Kulturskolen arrangerer sommercamp i dans for barn mellom 9 og 12 år. Kurset holdes i uke 26, og starter mandag morgen og avsluttes med en forestilling fredag ettermiddag. Påmelding på Kulturskolens nettside.

Sirkus

Kulta arrangerer nysirkuskurs i sommer. Her er det forskjellige aldersgrupper, og de yngste deltakerne er 6 år gamle. Også ungdom over 14 år kan delta. Prisen er 1.500 kroner, og påmeldingsfristen er 1. juni. Kursene starter opp 20. juni, og arrangeres flere ganger iløpet av sommeren. Mer informasjon og påmelding på Kulturskolens nettside.

Kirsten Sand-kurs

Kirsten Sand-kurset er et sommerkurs for strykere som arrangeres hvert år i begynnelsen av august. Kurset koster 2.500 kroner, og det er muligheter for å overnatte på Kulturskolen. Kurset starter den 5. august, og avsluttes lørdag 13. august. Påmeldingen stengte 13. mai.

Polardans

8. til 13. august arrangeres Polardans på Kulturskolen. Polardans er en sommerskole i dans for både norske og russiske elever. Kurset passer for elever som har danset mye før, og aldersgruppen er fra 13 år og oppover. Kurset koster 3.500 kroner. Påmeldingen er åpen fram til sommeren.

Sommerleir for ungdom

Mandag 15. august til fredag 19. august arrangeres bootcamp for ungdom i Tromvik. Leiren arrangeres av Tromsø kommune, og er for ungdom mellom 13 og 17 år. Prisen er 1.700 kroner for hele uken. Påmelding på Tromsø kommunes nettside.

Sommerleir for barn

I uke 25 og 26 arrangeres sommerleir for barn mellom 9 og 12 år i Tromvik. Prisen er 1.700 kroner per uke. Påmelding på kommunens nettside.

Sommerklubb

Sommerklubb på Stakkevollan skole er et ukestilbud for barn mellom 7 og 12 år. I år arrangeres klubben i uke 27 til og med uke 30. Ukesprisen er 950 kroner. Påmelding på Tromsø kommunes nettside.

Småjobbsentralen

Tromsø kommunes småjobbsentral hjelper ungdom til å få seg små arbeidsoppdrag. Tilbudet er for ungdom mellom 14 og 17 år. Du kan registrere deg som arbeidstaker på Tromsø kommunes nettside. Også arbeidsgivere kan registrere seg her.

Har du tips til flere sommeraktiviteter? Kommenter under!