Det opplyser Lars Erik Flygel, innkjøpssjef i NESO.

Nordnorsk bygg- og anleggsmesse skulle for fjerde gang arrangeres i Tromsø på Mandelasletta 10.–12. juni. Messa har som mål å samle beslutningstakere og bransjen, samt rekruttere flere til bransjen. Det var forventet 250 utstillere og omtrent 5.000 besøkende, men nå må de altså utsette arrangementet.

1.700 romdøgn

– Selv om selve messeområdet ikke er berørt, vil en pågående hotellstreik under messen få store negative effekter for arrangementet, opplyser de i en pressemelding.

De trekker fram blant annet Radisson Blu Tromsø, som skulle være hovedhotellet under arrangementet.

– Kontrakten inneholder foruten maksimalt antall hotellrom før, under og etter arrangementet, festmiddag for 400 personer og kafédrift på messeområdet. Messen har reservert cirka 1.700 romdøgn for arrangementet og om lag 3/4 av disse er på hoteller som er stengt eller har redusert drift på grunn av streiken, opplyser de i pressemeldingen.

– Tung beslutning å ta

Messen vil bli utsatt ett år. De forklarer at de er nødt til å utsette arrangementet mens det ennå er mulig å begrense tapet for alle involverte parter.

– Kostnadene og det potensielle tapet øker for utstillere, samarbeidspartnere, besøkende og messen jo nærmere vi kommer messestart ved en uavklart situasjon. Det fysiske arbeidet på arrangementsstedet Mandelasletta skulle for eksempel etter planen starte opp kommende helg, opplyser de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ingen løsning i sikte for hotellstreiken

– Beslutningen er tung å ta, men det er ikke lengre mulig å vente med denne hvis den skal ha noen praktisk betydning, sier Lars Erik Flygel.