To ble oppsagt etter besøk av Mattilsynet

Saksøker Hurtigruten

Da Mattilsynet kom på inspeksjon, var ikke alt som det skulle være. I kjølvannet fikk hotellsjefen og kjøkkensjefen sparken.

Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen

ingen: Kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, Stein Lillebo, vil ikke kommentere søksmålet mot rederiet. 

nyheter

Nå svarer Tor Erling Gärtner og Dagfinn Edvardsen med søksmål. Saken starter i Nord-Troms tingrett om en knapp måned og det er satt av fem dager til hovedforhandlingen.

LES OGSÅ: Signerer milliardkontrakt: - Den største investeringen i Hurtigrutens historie

Bekrefter

Advokat Roald Engeness bekrefter at han representerer Edvardsen og at han har som oppgave å sørge for at klienten får jobben som kjøkkensjef tilbake.

– Vi mener at Hurtigruten ikke hadde grunnlag for å si opp duoen. Ut over det, ønsker jeg ikke å forhåndsprosedere saken i media, sier en ordknapp Engeness.

Urettferdig

Tor Erling Gärtner sier at han føler seg urettferdig behandlet:

– Jeg hadde min første arbeidsdag i Hurtigruten i 1984 og har – stort sett – vært ansatt siden. Derfor var overraskelsen stor da jeg på et dialogmøte i oktober i fjor fikk beskjed om å pakke sakene mine og forlate skuta.

LES OGSÅ: Bli med på omvisning av nye «Kong Harald»

Ikke første gang

Oppsigelsen av Edvardsen og Gärtner er ikke de første sakene som har endt med rettssak for Hurtigruten. Som kjent ble også kaptein Jon Olav Klodiussen oppsagt. Det endte med at rederiet måtte bøye av og gi Klodiussen jobben tilbake. De måtte også ut med erstatning. I dag er kapteinen tilbake ved roret.

LES OGSÅ: Raser etter at Hurtigruten solgte kunstverket for spottpris

Ingen kommentar

Kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten sier at han er kjent med søksmålet.

– Dette dreier seg om en personalsak. Derfor vil ikke konsernledelsen ikke kommentere forholdet før rettssaken.

Ikke fornøyd med

Konflikten går på at Hurtigruten – i tillegg til det Mattilsynet avdekket – ikke var fornøyd med måten Edvardsen og Gärtner håndterte påleggene på. Etter det iTromsø kjenner til, ble ikke nødvendige tiltak iverksatt – til tross for at det motsatte ble påstått. Det tok konsernledelsen som et såpass alvorlig tillitsbrudd at de valgte å svare med oppsigelse.