Eirik Sørnes (10) ble vinneren av løpet med olabilen «Svarte lyn» på barnas dag som ble arrangert av Kroken kirke.

– Det føles strålende, sier Sørnes. Han har vunnet løpet for tredje år på rad.

– Jeg har ikke noen spesielle triks, men jeg har en veldig rask bil. Samtidig gjelder det å kjøre så rett som mulig og ikke bremse så mye. Jeg rørte faktisk ikke bremsa på vei ned bakken, sier en stolt Sørnes.

Se alle bildene fra olabilløpet! (krever innlogging)

Hjelp av pappa

FAMILIEBIL: Hele familien har hjulpet til med bilen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Det er pappa som har jobbet mest med bilen, men jeg har kommet på navnet. Det er litt inspirert av Flåklypa Grand Prix, sier den vesle sjåføren.

Pappa Sigmunn Sørensen og mamma Marit Sørnes står bak fartsmaskinen.

– Remiks hadde en konkurranse for noen år siden om å lage en olabil av ting som var kastet. Så bilen er laget av gamle sykkelhjul, og en kjøleskapskasse, sier Sørensen som forteller at bilen er designet for å være så rask som mulig.

– Rakettene bakpå bilen er laget av gamle kaffekanner, legger Sørnes til.

Les også: 10 ting du kan gjøre i helga!

Lang tradisjon

ARRANGØRER: Ragnhild Bjørvik Opsahl er prest i kroken Kirke, og speaker for olabilløpet. Her er hun sammen med konfirmant Aileen Merete Olsen Bjerkan.

Ragnhild Bjørvik Opsahl er prest i Kroken Kirke, og hadde den gjeve rollen som speaker under løpet.

– Kroken kirke er nå ti år, og dette er det tiende året vi har olabilløp. I år hadde vi rundt 23 deltakere. Det er en veldig fin tradisjon som samler mange folk. Vi har fått masse støtte og hjelp for å få til arrangementet, og det ligger godt teamarbeid bak, sier Opsahl.