- Nå gjenstår det bare å få de som er tatt ut i Tromsø tilbake på jobb

Daglig leder i Fellesforbundets hotell- og restaurantavdeling i Tromsø, Vegard Norbye, håper å få de rundt 250 ansatte som er tatt ut i streik raskt tilbake på jobb.

STEMMER IKKE: Kirsti Nilsen og Vegard Norbye har ikke brukt stemmeretten sin i år.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Etter at Fellsforbundet og NHO Reiseliv i natt ble enige om en ny avtale etter fire ukers streik, er sjansene svært gode for at de rundt 250 hotell- og restaurantantansatte som er tatt ut i streik i Tromsø, i løpet av dagen vil være tilbake på jobb.

LES OGSÅ: Hotellstreiken er over

Avventer tilbaketredelse

- Jeg snakket nettopp med distriktssekretæren, og det som nå gjenstår, er å få medlemmene våre opp og ut i jobb igjen, sier Vegard Norbye, daglig leder i Fellsforbundets avdeling 252 - hotell og restaurant.

Selv om løsningsforslaget som ble lagt på bordet hos Riksmekleren i natt skal videre til uravstemning hos NHO Reiseliv og Fellesforbundet, mener Norbye at alt ligger til rette for at streiken i dag er over.

- Med den avtalen som nå ligger på bordet og informasjonen vi har fått fra forbundet sentralt, ser jeg ikke for meg at vi går mot nye forhandlinger, sier han.

Fristen for svar på uravstemningen er satt til 9. juni klokken 12.00. Ifølge Nordby vil det i Fellesforbundet stemmes 8. juni.

Fornøyd med avtalen

I avtalen har NHO Reiseliv innfridd Fellesforbundets krav om lokal forhandlingsrett. I tillegg får de som går på minstelønn et tillegg på 4,85 kroner og et lavlønnstillegg til alle på 2 kroner.

- Er du fornøyd med avtalen?

- Både ja og nei. Mest ja. Vi er prinsipielt fornøyd med at vi fikk gjennomslag for lokal forhandlingsrett og det økonomiske resultatet er bra, men kunne vært bedre, sier Norbye.

- Når kan medlemmene tidligst forvente å være tilbake på jobb?

- Det gjenstår fremdeles noen uklarheter rundt tilbaketredelse, men det er i utgangspunktet i løpet av dagen. Avdelingsleder for Nord-Norge Per christian Jacobsen sitter i et møte nå, men vi forventer å høre fra ham rundt klokken 10.00, opplyser Norbye.

Da iTromsø snakker med den daglige lederen klokken 11.00, kan han fortelle at de streikende skal inn i jobb igjen så snart det er tilrettelagt for det hos arbeidsgiver.

- De første melder seg inn fra og med klokken 12.00 i dag, sier han.