Radisson Blu har vært stengt helt siden de ansatte ble tatt ut i streik. Fram til 12.00 lørdag streiket de ansatte til streiken offisielt var over.

– Vi er kjempefornøyd med resultatet. Det er klart at vi ønsker oss bedre lønn. Når enkelte hotell går med 200 millioner i overskudd og ansatte jobber for knapper og glansbilder, er det er noe som er galt, sier Laila Vassnes Mathiasen, som lørdag var streikevakt utenfor Yonas Pizzeria & Catering, hvor hun er ansatt.

– Reell lokal forhandlingsrett

Også Hovedtillitsvalgt ved Radisson Blu, som Yonas er en del av, Roy Svartsund, er fornøyd med resultatet

– Vi har fått gjennomslag for det vi ønsket. Vi får blant annet fått på plass reell lokal forhandlingsrett, sier han.

Det er ni år siden Fellesforbundet fremmet kravet for første gang, og Svartsund er glad for at de endelig, etter hard kamp, har fått på plass muligheten for hotell- og restaurantansatte til å påvirke egen lønn.

–  Det er de store hotellkjedene som i alle år har nektet, mens det virker som de mindre hotellene ikke har hatt noe imot det.

Tilbake på jobb

Svartsund gleder seg nå til å ta fatt på arbeidsoppgavene ved Radisson Blu igjen.

– Det har vært OK å være i streik, men nå gleder jeg meg til å komme tilbake i jobb, og det er nok mange som er klar for det, sier han.

– Hotellet har nok tapt en del penger på avlyste konferanser og slikt, så det er nok bra for alle at partene har kommet til enighet, fortsetter den hovedtillitsvalgte.