Lager «verksted» for ølentusiaster

Mikrobrygget øl har blitt svært populært blant tromsøværingene de siste årene. Nå arrangeres byens første «ølverksted» på Kulturhuset.

ØLSMAKING: Barsjef Wanlop Phong Samut (til venstre) og daglig leder Torgeir Aasmo på Cafe Sånn viser her fram en planke med smaksprøver og noen glass med humle.   Foto: Trond Tomassen

STOR INTERESSE: Tromsøfolkets økende interesse for nye mikrobrygg er bakgrunnen for at Cafe Sånn arrangerer «ølverksted» på Kulturhuset lørdag.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

CAFE SÅNN: – Øl er den nye vinen, humrer daglig leder på Cafe Sånn, Torgeir Aasmo.

Lørdag ettermiddag inviterer han alle med sans for øl til arrangemementet «Humle & Bier – et ølverksted» på Verkstedet i Kulturhuset.

– Et reinspikka ølarrangement

Aasmo og barsjef Wanlop Phong Samut presiserer at lørdagens fokus ikke ligger på brygging, men smaking.

– Øl er kultur både i et historisk og moderne perspektiv, og på lørdag er de aller fleste av ølets stilarter representerte, sier Aasmo.

Duoen har savnet et lignende arrangement i byen.

– Vi har merket en enorm økning i interessen for forskjellige typer øl blant gjestene våre de siste årene. I løpet av den tiden har jo byen også fått fire egne mikrobryggerier, sier Samut.

– Det har vært flere messer med forskjellig drikke, pluss festivaler som kombinerer øl og vin, men dette er et reinspikka ølarrangement.

Lokalt, nasjonalt og internasjonalt øl

Mikrobryggerier fra hele landet – Tromsø, Senja og Lofoten inkludert – skal tilby og fortelle om sine produkter fra forskjellige stands. Importører av utenlandske brygg vil også være til stede.

– Fokuset er både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Initiativet kommer fra oss, men leverandørene har vært veldig positive, og flere av bryggeriene er representerte ved de respektive bryggerimesterne. De har med seg enkelte nyheter, noen litt spesielle brygg, pluss noen mer «mainstream»-øl, sier Aasmo.

Det er ikke kun hardkokte nerder med hovedfag i ølkunnskap som ønskes velkommen til Verkstedet.

– Dette er et arrangement for alle! Hvis du ikke har en spesiell interesse for øl, kan du forhåpentlig utvide horisonten litt på lørdag.

Serverer også mat

Mat er også en vesentlig del av arrangementet.

– For oss er det viktig å presisere at øl og mat hører sammen, og selv om vi serverer ikke en treretter får deltakerne litt fingermat og ølsnacks, forklarer Aasmo.

Blir arrangementet en suksess, har kafeen en tanke om å gjøre «ølverkstedet» til en årlig begivenhet.

– Vi skal være litt forsiktige, men er interessen stor nok kan vi muligens utvide til et todagers arrangement neste år, sier Aasmo.