Risikerer opp til 15 års fengsel etter voldtekt

Skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende adferd.

Nord-Troms tingrett  Foto: Petter Strøm

nyheter

En mann i starten av 20-årene risikerer mellom 3 til 15 års fengsel når rettssaken mot han etter en voldtektsepisode i Tromsø i fjor høst, begynner i slutten av august i år.

Truet

Mannen står tiltalt i Nord-Troms tingrett for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende adferd.

Grunnlaget for tiltalen er at mannen natt til en søndag i november i fjor skal ha voldtatt den fornærmede kvinnen i en bolig i Tromsø.

Påtvang seg

I tiltalen står det at kvinnen protesterte både muntlig og kroppslig, men at den tiltalte likevel tvang beina hennes fra hverandre og påtvang seg henne.

Det er reist krav om erstatning og oppreising.

Rettssaken begynner 31. august.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter