Nå får Tromsø mobbeombud

Etter et forslag fra Helga Marie Bjerke (KrF) og Marta Hofsøy (Ap) har kommunestyret nå vedtatt at de skal innføre et mobbeombud.

Helga Marie Bjerke (KrF) og byråd Brage Larsen Sollund er fornøyd med støtte fra kommunestyret for forslaget om å innføre mobbeombud i kommunen.  Foto: Martin Lægland Ellingsen

nyheter

Et mobbeombud er en person elever kan kontakte og få hjelp av dersom de opplever mobbing.

– Må prøve alt

– Dette er et godt forslag, og jeg vil berømme Helga Marie Bjerke for et godt og gjennomførbart forslag. Mange føler seg alene i kampen mot mobbing. Vi må erkjenne at til tross for mange mobbeplaner, ennå finnes mobbing. Da kan ikke noen ting være uprøvd, sier byråd for utdanning Brage Larsen Sollund.

Både Bjerke og Sollund dro fram barnas kommunestyremøtes fokus på mobbing, og avdekkingene iTromsø har hatt den siste tiden.

Ikke godt nok

Tidligere utdanningsbyråd Anna Amdahl Fyhn erkjenner kommunen ikke har jobbet godt nok med mobbing.

– Det forundrer meg at vi ikke ser noen nedgang i mobbetallene. Det skuffer meg og forteller meg at vi ikke jobber godt nok, sier hun.

Troms fylkeskommune har nettopp vedtatt opprettelsen av et mobbeombud, og Tromsø kommune søker nå å innlede et samarbeid med fylket slik at ombudet også skal omfatte grunnskolen i Tromsø kommune.