200 juss-studenter må ta ny eksamen etter tabbe

Nærmere 200 jusstudenter må ta eksamen på nytt igjen etter at deler av oppgaven ble avslørt en time for tidlig.

ANNULLERT: Jusstudentene på fjerde avdeling fikk i dag beskjed om at eksamen de tok 6. mai er annullert.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Fredag fikk i underkant av 200 jusstudenter på fjerde avdeling beskjed om at eksamen de tok 6. mai er annullert.

LES OGSÅ: Han blir ny leder for PET-senteret ved UNN

Hilde Adolfsen, studiedirektør ved Avdeling for utdanning på UiT–Norges arktiske universitet, bekrefter at avgjørelsen ble tatt av universitetets klagenemnd på fredag.

– Noen hadde levert inn en klage på at det hadde skjedd formelle feil under eksamen, og det var denne klagen som ble behandlet i dag. Klagenemnda avgjorde at eksamen skulle annulleres, forteller Adolfsen.

Så oppgaven

– Jeg vet ikke hvor mange som klaget, men det er nok med en, sier hun.

LES OGSÅ: Slik kan du sikre deg gratis tannlegetime

Dette var en digital eksamen, og studentene må derfor møte opp en time tidligere for bokkontroll og opprigging av datamaskinene. Det var i dette tidsrommet en eller flere studenter fikk øye på deler av en eksamensoppgave.

– Noen fikk et glimt av en graf eller lignende, og det ga dem et hint om hvilken type oppgave de fikk opptil en time før eksamen startet. Det er dette klagen går ut på, sier Adolfsen, som understreker at hun ikke har sett det endelige vedtaket fra klagenemnda.

Beklagelig

Studentene skal ha fått beskjed om at eksamen er annullert gjennom nettstedet Fronter, og Adolfsen lover at de vil få ytterligere beskjed om hva som skjer videre på mandag.

– Vi har stor medfølelse med studentene, men dette er en måte å ivareta dem på. Ny eksamensdato er klar på mandag, lover hun.

LES OGSÅ: UiT har anmeldt student for dokumentforfalskning

Adolfsen sier at det som har skjedd er svært beklagelig.

– Dette er trasig for både oss og studentene, og vi må få avviklet en ny eksamen så snart som mulig. Likevel er det dessverre sånn at feil kan skje, og klagen har blitt behandlet på riktig måte.

Ifølge Adolfsen er klagenemndas avgjørelse endelig, og kan dermed ikke påklages av studentene.