Evangelisten Billy Graham er verdenskjent for sine forkynnelser av evangeliet. Arbeidet har gått i arv, og også barnebarnet Will Graham er blitt en kjent evangelist.

6. juni skal han og «Billy Graham Evangelistic Association» holde gudstjeneste i Ishavskatedralen.

Uvanlig

Skal man tro Hans Mannegren, europasjef i «Billy Graham Evangelistic Association», blir ikke gudstjenesten av typen man er vant til.

– I juni legger vi faktisk ut på en turné med Will Graham, hvor tanken er å gjøre noe litt annerledes for å mobilisere forsamlingene. Gudstjenesten vil bestå av mye musikk, en del videoklipp og noen historier fra folk som har fått livet sitt forandret, sier Mannegren.

Graham skal selvsagt også holde preken under gudstjenesten.

– Will preker mye, akkurat som bestefaren Billy og faren Franklin, sier Mannegren.

Første gang

Dette blir første gang Will Graham besøker Norge, men bestefaren Billy talte på Ullevaal stadion i 1978.

– Vi kommer til Tromsø først, og skal deretter videre til Trondheim, Bergen, Haugesund og Vennesla. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Mannegren.

Will Graham har vært pastor i flere år, og ifølge Mannegren er han i likhet med bestefaren svært populær.

Støtte

– Målet med turneen er å støtte de lokale forsamlingene og støtte dem i det de gjør. I tillegg jobber vi mye og aktivt mot ungdom, sier Mannegren.

Han forteller at tilbakemeldingene fra tromsøfolk har vært positive.

– Mange synes det høres spennende ut, og jeg har spesielt fått gode tilbakemeldinger fra afrikanske forsamlinger i Tromsø. Vi håper at mange tromsøværinger vil komme og se hva vi holder på med 6. juni, sier han.

STOLT: Europasjef Hans Mannegren er fornøyd med at Ishavskatedralen blir første stoppested på norgesturneen.