Åpner ny frisørsalong i sentrum

Michelle Sofi Thomassen satser alt og åpner sin egen frisørsalong.

MISS SOFI: Michelle Sofi Thomassen ser frem til å åpne sin egen frisørsalong i Dragøys gamle lokaler 1. august. - Da skal fisk og reker-skiltet være borte, sier hun og ler. 

nyheter

Thomassen har jobbet hos Benoni og Rosa siden hun var lærling for seks år siden, og nå er hun klar for å stå på egne bein.

– Jeg tror det er alle frisørers drøm å åpne sin egen salong og være sin egen sjef. Jeg ønsker å skape noe eget og få mitt eget varemerke, forteller Thomassen.

Hun legger ikke skjul på at det er litt skummelt å starte for seg selv, men mest av alt er det spennende, sier hun.

– Jeg har vært frisør ganske lenge nå, og jeg har lært masse om faget. Jeg føler det er på tide å gå videre til neste steg nå, og jeg har en veldig god magefølelse.

Riving og bygging

Hun har allerede sikret seg de gamle lokalene til Dragøy på torget, og første åpningsdag skal etter planen være 1. august. Da skal salongen romme fire stoler.

– Det må litt riving og bygging til før det ser ut som en frisørsalong, sier hun og ler.

Målet er at salongen skal ha noe for alle, og Thomassen ser for seg en hjemmekoselig, men moderne salong.

– Lokalet er relativt lite, så det blir intimt. Jeg håper at folk skal oppleve et avbrekk i hverdagen når de kommer hit. Folk stresser nesten hele tiden, enten det er med jobb, barn, trening eller skole, og da håper jeg å kunne tilby et pusterom, rett og slett.

«Miss Sofi»

Salongen har fått navnet «Miss Sofi», og er oppkalt etter salongeieren selv.

– Dette med navnet var faktisk veldig vanskelig å finne ut av, og jeg lå våken i flere netter før jeg landet på det, sier hun og ler.

– Det var faktisk en kunde, som er arkitekt, som foreslo at jeg skulle bruke mellomnavnet mitt som en del av salongnavnet. I tillegg ligger det jo en liten henvisning til «Grevinnen og hovmesteren» i det, så det er i alle fall lett og huske, sier hun.

– Det er mange frisørsalonger i Tromsø fra før av. Tror du det blir vanskelig å få salongen til å gå rundt med tanke på konkurransen?

– He-he, ja, sentrum består jo nesten bare av hoteller, frisører og et og annet vannhull nå. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå, men jeg har en god følelse på at jeg det kommer til å gå bra. Går det ikke så går det ikke, og da har jeg i det minste prøvd, sier hun.