– Jeg skulle likt å ha sett dem som har gjort dette i øynene, forteller en irritert Nils Jonny Andersen til iTromsø etter å ha besøkt Elverhøy gravlund.

– Et trist syn

Støttene til hans foreldre, i tillegg til fire andre, var nemlig veltet i løpet av natten.

– Det så ut som det hadde gått noen langs stien og sparket de ned én etter én. Det var et trist syn, man skulle ikke tro det var folk som hadde gjort dette, forteller Andersen fortvilt.

Ikke først gang

Det er ikke første gang at gravstøtter har blitt veltet i Tromsø denne våren. Tidligere i mai var nemlig Tromsø gravlund offer for vandalisme, hvor både støtte og sokkel var veltet. Kirkeverge Nils Opsahl måtte da bruke flere tusen kroner for å få de rettet opp igjen.

– Det er så lavmål og dårlig gjort, uttalte han den gang.

Trolig ungdom

Opsahl var ikke kjent med dette tilfellet da iTromsø tok kontakt med han, så han tok seg derfor turen opp til Elverhøy for å se det med egne øyne.

Jeg kunne faktisk ikke finne støttene som var veltet. Det må ha blitt ryddet opp, sier Opsahl og legger til:

Det er jo bare kjempetrist at folk gjør slikt, det er vandalisme. Trolig er det ungdom og dumskap, men det gjør det ikke noe mindre trist for de pårørende, konstaterer kirkevergen.

Andersen opplyser overfor iTromsø at gravstøttene ikke var blitt reist igjen da han var innom der mandag morgen, men at han skulle ta kontakt med Opsahl direkte for å forklare hvor det hadde skjedd