Ordføreren tror Karlsøy sier nei til Tromsø-sammenslåing

Søndag stemte Karlsøy kommunes befolkning over en sammenslåing med Tromsø.

KOLLEGER: Ordfører i Tromsø, Jarle Aarbakke (Ap) og ordfører i Karlsøy kommune, Mona Pedersen ser ut til å få fortsette å være ordførere for hver sin kommune. Til høyre er Rolleiv Lind (H) fra forhandlingsutvalget.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Fra 12.00 til 18.00 i dag stod valglokalene oppe i Karlsøy, slik at kommunens befolkning kunne ta standpunkt i sammenslåingsdebatten. Dette skal brukes som ei veiledning for kommunestyret når de skal ta en endelig avgjørelse 22. juni.

– Det har vært stort oppmøte i dag, i tillegg til at mange har forhåndsstemt. Det er jeg veldig fornøyd med, ettersom det gir kommunestyret et godt grunnlag for å ta en avgjørelse, forteller ordfører Mona Pedersen.

LES OGSÅ: Distrikts-ordførere skeptiske til sammenslåing

Hun tror dog det heller mot et nei fra Karlsøy om sammenslåing med Tromsø.

– Jeg har vært rundt på folkemøtene og fått et inntrykk av folks standpunkt. Jeg tror det blir et tydelig nei, konstaterer Pedersen.