Kunnskapsministeren fikk høre mobbehistorier fra Tromsø-skolen

Kun 30 personer møtte opp da alle byens foreldre ble invitert til åpent foreldremøte med kunnskapsministeren.
nyheter

BJERKAKER SKOLE: I forrige uke omtalte iTromsø det åpne foreldremøtet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterte til under sitt Tromsø-besøk mandag.

Mobbing

På foreldremøtet ble blant annet temaene forskjeller i skolen, mobbing og regjeringens arbeid for å få en bedre skole tatt opp.

– Det er en stor ære å introdusere deg til Tromsø-skolen og jeg synes det er veldig bra at ut tar deg tid til å komme hit og lytte til oss når du er her, introduserte utdanningsbyråd Brage Larsen Sollund.

LES OGSÅ: Gir byrådet råd mot mobbing

Få oppmøtte

I personalrommet på Bjerkaker skole var det rigget for 70 oppmøtte, men oppmøte begrenset seg på rundt 25–30 personer.

Blant de oppmøtte var foreldre, lærere, lærerstudenter, FAU-ledere og rektorer. Etter et kort foredrag fikk de oppmøtte komme med sine kommentarer eller innspill – og flere frustrerte foreldre fortalte om kampen for sitt barn i møte med mobbing, manglende tilrettelagt undervisning og lignende.

Viktige historier

– Det som er en av de fine tingene med slike møter, er at det er åpent for alle og foreldre kan fortelle akkurat det de har på hjertet. I dag var det flere som hadde vanskelige historier enn det jeg har opplevd på slike møter tidligere. Jeg tror ikke det gjenspeiler Tromsø-skolen, men jeg tror det er flere av dem som har valgt å møte opp.

LES OGSÅ: Har kjempet for at deres barn skal slippe mobbibing (krever innlogging)

– Hva tenker du om historiene du ble presentert for i dag?

– Jeg kan jo ikke gå inn i enkeltsaker, men det er likevel veldig viktig for meg å få høre om alle de enkeltsakene – både hvor foreldre er fornøyd eller misfornøyd.

Gode innspill

– Hva tar du med deg tilbake til Oslo etter besøket her?

– Det var mange gode innspill og kommentarer, men det var to ting jeg syntes skilte seg ut. Jeg synes rektor hadde et veldig godt poeng med at vi også må få fram de gode historiene fra skolen og se hva vi kan lære der det er gjort rett. Flere fortalte også om mobbesaker, og det bare bekrefter hvor viktig det arbeidet vi gjør i må bekjempe mobbing er.

LES OGSÅ: Dette mener Tromsø-rektorene om mobbing

– Hva synes du om oppmøtet?

– Jeg synes det var et imponerende oppmøte det fine været tatt i betraktning. Vi har holdt på med slike åpne foreldremøter i noen måneder nå, og det er alt fra 30 til 70–80 som møter opp.