Nå kan du gå på «visning» hos DNB – før boligen er bygd

Som første eiendomsmegler i Tromsø tar DNB i bruk helt ny teknologi slik at kundene får se leiligheten mens den ennå er på planleggingsstadiet.

NY OPPLEVELSE: Roger Fagerheim, utbygger i Frabene, tester ut VR-brillene der man får se hvordan leilighetene i det nye boligprosjektet Norrøna Boligpark ser ut innvendig. Til venstre: Daglig leder i DNB Eiendom, Ruth Norstrøm. 

nyheter

Fredrik Langes gate: – Dette er noe helt nytt, ikke bare i DNB, men også i Tromsø. Det er første gang man kan vise fram leilighetene på denne måten – før de er bygd, sier Ruth Norstrøm, daglig leder i DNB Eiendom.

Lettere for kundene

Denne uken lanserer eiendomsmegler-kontoret i byen et helt nytt tilbud til potensielle kjøpere som er interessert i boligprosjektet Norrøna Boligpark i Workinnmarka. Selv om de første boligene ikke står klar for om to år, kan man allerede nå komme på «visning» i leilighetene. Ved hjelp av en VR-brille (virtual reality) får man oppleve boligens dybde, størrelse og utsikt.

LES OGSÅ: Skrekkslagne Renate testet ut virtual reality, ble en internetthit

– Det er snakk om å gi kundene noe mer, da vi vet at det har vært en utfordring å få kundene til å sette seg inn i plantegningene. Dette vil kunne bidra til at kundene blir trygge på den beslutningen de tar, da denne teknologien skaper en større virkelighetsfølelse.

Vil bli populært

I første omgang tilbys en slik virtuell boligvisning til dem som er interessert i Norrøna Boligpark.

LES OGSÅ: Disse boligene sliter eiendomsmeglerne med å få solgt

– Vi går i gang med første byggetrinn nå som har fått navnet Odin. I hele området er det snakk om totalt 250 boliger som skal bygges over fem år, forteller utbygger i Frabene, Roger Fagerheim, som kan fortelle at det dreier seg om boliger på alt fra 35 til 126 kvadratmeter.

På sikt tror han imidlertid dette vil være noe som tilbys ved salg av alle nye boligprosjekt, ikke bare hos DNB, men også hos konkurrentene.

– Det er en teknologi som er hentet fra spillverden og som er ganske ny, men snart vil alle ha dette, spår Fagerheim.