Rekordtidlig vei-oppmerking i byen

Vårens godvær har bidratt til at veioppmerkingen i Tromsø har kommet rekordlangt, ifølge driftsleder.

TIDLIG UTE: Driftsleder for Bydrift veg, Odd Helge Vekve, mener veioppmerkingen i Tromsø sentrum er gjort rekordtidlig. Arkivfoto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

SENTRUM: Tromsø-vinteren sliter på byens veioppmerking. Kjørebaner og gangfelt trenger av sikkerhetsmessige årsaker årlige oppgraderinger.

– Vi har holdt på, og vi fikk unnagjort en del merking før 17. mai, og vil fortsette veimerkingen fortløpende, opplyser driftsleder for Bydrift veg, Odd Helge Vekve.

LES OGSÅ: Bli med i Tromsøs skiltjungel

– Avhengige av godt vær

Vekve er klar på at det tørre vårværet er årsaken til at store deler av veinettet i Tromsø sentrum allerede er merket, før vi skriver juni på kalenderen.

– Vi er avhengige av godt vær for å utføre veioppmerkingen – blant annet på grunn av temperaturen på asfalten, sier driftslederen.

– Enkelte år har ikke veioppmerkingen vært unnagjort før sensommeren, eller tidlig på høsten. Er dere rekordtidlig ute i år?

LES OGSÅ: Sjekk den skilitingen

– Ja, vi kollegene har snakket om det, og jeg mener vi aldri har merket så mye så tidlig.

Prioriterer skoler og barnehager

Ifølge Vekve, har ikke Bydrift en spesifikk fremdriftsplan for veioppmerking, men han håper å ha unnagjort hele sentrum før midten av juni.

– Vi må allikevel ta forbehold om at været holder seg, og at vi ikke opplever lange perioder med regn, som i forfjor.

Bydrift prioriterer å gjøre unna veioppmerkingen i sentrum først av alt.

LES OGSÅ: Veiløft i sentrum

– I tillegg har områder rundt barnehager og skoler høy prioritet.

– Jeg har allikevel opplevd at enkelte gangfelt i utkanten av sentrum ikke er merket.

– Som sagt, er vi ikke helt ferdige enda. Det finnes plasser der gangfeltene ikke er merket på grunn av at asfalten skal skiftes ut, eller gravearbeid skal utføres i nær fremtid, sier Vekve.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter