SV-Torgeir vil fortsette på Stortinget: - Jeg skal på jakt etter Frp og Høyre

Torgeir Knag Fylkesnes stiller til gjenvalg til Stortinget. Han mener han er en av svært få som kjemper Nord-Norges sak på Løvebakken.

VIL HA NYTT SYSTEM: Stortingspolitiker Torgeir Knag Fylkesnes (SV) vil erstatte Utlendingsnemnda med en særdomstol. Grunnen er mangel på rettferdig behandling av asylsøkere.  Foto: Linn Blomkvist

nyheter

Tromsøværingen har sittet tre år på Stortinget, og har nå gitt beskjed til nominasjonskomiteen om at han ønsker en periode til

- Kjempet knallhardt

- Jeg har nå i tre år kjempet knallhardt for det nordnorske. Og jeg ser at mitt nordnorske prosjekt kan ikke avsluttes på fire år. Skal vi få nordnorge på nordnorske premisser krever det mer enn det.

- Min kamp

Fylkesnes mener regjeringa har vist Nord-Norge ryggen.

- Etter regjeringas privatiseringstokt av havet er jeg redd for at vi sitter igjen med svarteper i nord. Min kamp på Stortinget handler om at fremtida i Nord-Norge skal handle om nordledningene selv, og at vi ikke skal sitte i baksetet og se på at andre gjør seg rik på våre verdier, sier han.

- Det er ikke så mange ombudsfolk for Nord-Norge på Stortinget. Jeg har stått opp for samene, og gått til krig mot regjeringas privatisering. I de kommende månedene vil jeg lansere en serie forslag som har mål om bringe havet tilbake til folket i Nord-Norge, sier Fylkesnes.

Skal på jakt

SV hadde sitt beste valgresultat under stortingsvalget i 2011 - i nettopp Fylkesnes sitt fylke - Troms. Nå sikter han enda høyere.

- Nå går jeg inn for å ta et av de faste mandatene til Frp eller Høyre. Jeg skal på jakt etter Høyre og Frp sine mandater. Å ta mandatet vil kreve en stor mobilisering, det er mulig, sier stortingspolitikeren.