«Kofferten» skal flyttes - det koster flere hundre tusen kroner

Den lille husstørrelsen til tross, prislappen er stor for å flytte «kofferten» fra Strandveien til Skansen.

FLYTTES: Strandveien 28, som på folkemunne blir kalt både «kofferten» og «strykejernet», blir snart flyttet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Hele flytteprosessen med klargjøring av ny tomt kommer på mellom 300.000 og 400.000 kroner, sier distriktssjef Stig Tore Johnsen i Peab Eiendomsutvikling.

Gjennom Grønnegata

Med Peabs nybygg på rundt 10.000 kvadratmeter ruvende i bakgrunnen, blir det smale bolighuset på Strandveien 28 lite. Peab har påtatt seg alle kostnader med flyttingen til den kommunale tomta ved Lille Kulturhus på Skansen.

Johnsen regner med flyttingen skjer i løpet av juni måned, og at selve flytteoperasjonen skje på én dag, eventuelt ei natt. Peab skal bygge ny grunnmur på Skansen som huset skal stå på.

– Huset skal løftes på lastebil med en kran. Vi skal først ta av takstein og demontere pipa. Vi håper at det skal kunne skje i løpet av juni, enten på dag- eller nattetid. Transporten må skje gjennom Grønnegata på grunn av overgangen mellom Mack-byggene i Storgata, sier Johnsen.

Ulykkeskryss

Flytting av Strandveien 28 er en del av løsningen med nytt kryss i Bjørnøygata/Strandveien. Så lenge huset står der, kan ikke arbeidet med det nye krysset starte.

– Det blir nytt veikryss, med nye fortau, gang- og sykkelstier og utomhusarbeider. Dette skal være ferdig innen utgangen av oktober. Saksekrysset Bjørnøygata/Strandveien er et av de verste ulykkeskryssene i byen. Bjørnøygata blir enveiskjørt sørover og hele krysset skal strammes opp og gjøres mer oversiktlig, sier Stig Tore Johnsen i Peab.