Bodø er Norges mest attraktive by - dette svarer Tromsø

Bodø har blitt kåret til Norges mest attraktive by av kommunal- og samferdselsdepartementet. Nå har Tromsø kommune kommet med sin reaksjon.

GRATULERER: Byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og ordfører Jarle Aarbakke (Ap) gratulerer Bodø for å ha bli kåret til Norges mest attraktive by.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Forholdet mellom Bodø og Tromsø er i stor grad preget av knivnig og krangel. Men i dag sender ordfører Jarle Aarbakke og byrådsleder Kristin Røymo en gratulasjonsmeldning til Bodøs befolkning etter kommunen ble kåret som Norges mest attraktive by.

LES OGSÅ: Fire nordlandskommuner sa nei til sammenslåing

- Det er en stor glede for oss i Tromsø å kunne gratulere Bodø med prisen «Attraktiv by» som kårer Bodø som Norges mest attraktive by. Det er en velfortjent æresbevisning til glede for Bodø og byens innbyggere, men er også samtidig en anerkjennelse av at det er i Nord-Norge den mest spennende byutviklingen skjer for tiden, skriver de i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tromsø er av verdens beste småbyer

"Attraktiv by"-kåringen er statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet.

Skryter av Bodø

Røymo og Aarbakke er raus med skryten til Bodø.

Bodø har vist – og viser – at hvis man satser på å skape gode og levelige forhold for befolkning, næringsliv, kulturliv og offentlig virksomhet der folk bor og ferdes, så får det gode ringvirkninger for alle involverte. Vi gratulerer Bodø med æresbevisningen!