Får henvendelser fra hele landet etter lamme-besøk

Triveligere blir det ikke enn da trivselskoordinator Sol Andreassen hentet inn lam til pasientene på Kroken sykehjem.
nyheter

Mandag fikk pasientene ved Kroken sykehjem overraskelsesbesøk av lammene Børge og Bjørg. Besøket ble veldig godt mottatt av beboerne, de ansatte og ikke minst publikummet på Facebook.

– Det har eksplodert litt der. Vi har fått henvendelser fra hele landet fra sykehjem som vil adoptere konseptet, sier trivselskoordinator ved sykehjemmet, Sol Andreassen.

Bildeserien har godt over 300 delinger og over 2.300 «likes» på Facebook.

Sommerfest

– Det var rett og slett rørende å se de eldre lyse opp av den gode stemningen lammene spredte. Mange begynte å fortelle historier fra da de selv hadde lam. Mange her har vokst opp med dyr på gård, forklarer Andreassen.

Lammene kommer fra en gård i Movika, som er fem minutter unna Kroken sykehjem. Og det var ikke lammenes første møte med eldre på sykehjem.

– Eieren fortalte at hun hadde vært på Sør-Tromsøya sykehjem i forrige uke. Så lammene var vant til eldre. De var veldig rolige, ville ligge i fanget og likte å bli kost med, sier Andreassen, som forteller at lammene vil returnere til sykehjemmet i slutten av juni når det skal arrangeres sommerfest.

Har hatt hund på besøk

Besøksdyr på byens sykehjem har etterhvert blitt nok så vanlig. Ved flere anledninger har Kroken hatt besøk av hunder, og til og med hatt en hus-undulat.

– Hva blir det neste? Hest?

– Vi får tenke på hva det neste blir, sier Andreassen lurt.