Dette kommer fram i en pressemelding som ble sendt ut fredag kveld. Anlegget på 90 ganger 50 meter skal stå klart allerede 1. juli.

– Vi har tilrettelagt og samlet midler for dette prosjektet over langt tid. Vi er godt fornøyde med hvordan dette har utviklet seg og ser nå fram til å ta hele anlegget i bruk i sommer, uttaler havnedirektør Halvar Pettersen i pressemeldingen.

Skal tåle påkjenninger

Store deler av brygga er allerede lagt ut i havet, inkludert en flytende bryggpromenade ytterst på flytebrygga. Pettersen sier anlegget er laget for å tåle en støyt.

– Havna ligger beskyttet, så værmessig er det ikke noen store utfordringer der den ligger. Vi har likevel vært opptatt av at dette skal være et bryggeanlegg som er praktisk i bruk og som tåler store påkjenninger over lengre tid, sier Pettersen i pressemeldingen.

Mange glidesystemer

Det er NOFI som står bak utbyggingen, mens Wee Marine har levert selve brygga. Daglig leder i sistnevnte firma var nylig på besøk i Tromsø for å se på arbeidet.

– Dette er et veldig spennende prosjekt å levere til, og jeg mener havna i Tromsø virker svært vellykket. Vi har aldri tidligere levert så lange glidesystemer, da det er store tidevannsforskjeller her nord i forhold til Øst- og Vestlandet, uttaler Åge Wee i pressemeldingen.

Markedskonsulent i NOFI Tromsø AS, Oddrun Strømmesen, gjør i en e-post til iTromsø oppmerksom på at NOFI har produsert, levert og montert bryggene - og at Wee Marine har levert glideskinnesystemet som er festet i kai, samt utriggene.