Over 50 frivillige meldte seg på rekordtid

Da Eliana Lakis søkte folk som kunne avse fem timer til å hjelpe flyktninger, var ikke tromsøværingene sen med å melde seg.

FORNØYD: Eliana Lakis er strålende fornøyd med givergleden i Tromsø. Foto: Tobias Stein Eilertsen 

nyheter

TROMSØ: Tirsdag gikk Lakis, som er leder for «Arctic Integration» og driver nettstedet «Ett hjerte fra Beirut i nord», ut i avisen med et frieri til tromsøværingene om å avse fem timer for å hjelpe flyktninger.

Da var det mange som meldte seg.

– Jeg har over 50 nye som har meldt seg nå, det er rett og slett helt fantastisk, stråler Eliana Lakis.

Med de vel 50 nye har Lakis nå 110 tromsøværinger som totalt har sagt seg villig til å hjelpe henne med integrering av byens flyktninger.

– Alle positiv

Lakis ønsket folk som kunne melde seg til å ta med flyktninger på fjell- eller fisketur eller andre sosiale aktiviteter.

Hun har fått flere forslag også.

– Det er folk som har sagt de kan komme med musikkinnslag og noen som vil ta flyktninger med på motorsykkeltur eller båttur. Givergleden er stor i Tromsø, sier Lakis.

20 gratisbilletter

Lakis har nå også fått 20 gratisbilletter til neste fredags konsert med Hekla Stålstrenga på The Edge.

– Der skal jeg gi bort billetter til noen av dem som allerede har bidratt og til fem flyktninger, sier hun.

Førstkommende søndag skal de ha event dyrkingsslag, der varaordfører Elin Jørgensen også kommer for å innvie prosjektet, der flyktninger skal få dyrke sine egne poteter og grønnsaker.

– Seks familier med barn skal få dyrke sine egne grønnsaker, det er et veldig fint prosjekt og jeg er så glad for at det blir så godt mottatt av alle, sier Lakis.