Langnes: Tarjei Hansen Gautestad har de siste syv årene drevet blomstertelt, men fikk seg en ubehagelig overraskelse da han kom fram til teltet på K1 klokken 08.00 fredag morgen. Teltet var tatt av vinden, stengene knekt og en haug med blomster ødelagt.

– Det hadde løftet seg en del og lå opp ned fem–seks meter herfra. Jeg ble uvel innerst i sjela da jeg så hva som hadde skjedd, sier Gautestad.

– Minst 50.000

26-åringen driver eget foretak og tapet er stort.

– Først og fremst er mye gått tapt i ødelagte blomster. Jeg får ikke solgt noe i dag eller i helgen og er tidligst oppe igjen mandag eller tirsdag i neste uke, sier 26-åringen.

Han har allerede bestilt nytt telt, som er på vei fra Sverige.

–Heldigvis var teltet forsikret, men det blir en ekstrautgift nå på rundt 25.000 kroner for nytt telt jeg leier fra Sverige, men det får jeg igjen på forsikringen. Jeg blir uvel av tanken på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde hatt forsikring, sier han.

Tapt fortjeneste

Ødelagte blomster er den største utgiften.

– Kun i blomster er det ødelagt for opp mot 50.000 kroner, men sånn er det.

Gautestad anslår også en del i tapt fortjeneste.

– Det er vanskelig å estimere hvor mye jeg kunne ha solgt, men man kan fort tenkte seg en dobling. Nå får jeg bare håpe jeg snart er oppe og går igjen, sier 26-åringen, som har fått god hjelp til å rydde opp av venner og familie etter det ublide møtet med været.