Tromsø-fotograf med utstilling om dragqueens

Edvard Kristiansen (22) fullfører sin bachelor i fotografi med utstillingen «Kings and Queens of Drag» i London.

DRAGQUEEN: Edvard Kristiansen fikk fotografere både både dragqueens og dragkings.  Foto: Dette er én av to bilder som skal stilles ut.

FLYTTET: Tromsømannen Edvard Kristiansen tok turen til London for å satse på fotokarrieren.   Foto: Privat

nyheter

16. juni åpner tromsømannen Edvard Kristiansen (22) sin bachelorutstilling «Kings and Queens of Drag» på The Truman Brewery i London. Dette blir avslutning på tre års skolegang for Kristiansen ved det prestisjefulle Middlesex University.

– Jeg skal stille ut to store portretter, som begge er 1,5 meter høye og 1,1 meter brede. I tillegg til dette skal jeg legge fram en portefølje fra prosjektet «Fishermen of Norway», som viser fram unge fiskere i Nord-Norge, forteller Kristiansen til iTromsø.

Se alle bildene fra utstillingen her!

Dramaqueens

Ideen til portrettsamlingen «Kings and Queens of Drag» kom da Kristiansen skulle gjøre tekniske tester til et annet prosjekt.

– Jeg jobbet egentlig med tekniske øvelser til «Fishermen of Norway» og tenkte jeg måtte ha noen interessante mennesker å fotografere. Dermed tok jeg kontakt med noen folk fra drag-miljøet, også ballet det på seg. Etter hvert begynte de å ta kontakt med meg istedenfor, sier Kristensen.

DRAGKING: Edvard Kristensen fikk fotografere både både dragqueens og dragkings. Dette er én av to bilder som skal stilles ut.   Foto: Edvard Kristiansen/EdvardK.com

Han synes det har vært gøy å jobbe med menneskene han beskriver som «litt spesielle», men tror ikke det blir noen oppfølger.

– Dragqueenene var ganske divaer, så det ble litt mye til tider. De var heller ikke særlig pålitelige, ettersom de ofte avlyste avtaler i siste liten, forklarer tromsømannen.

LES OGSÅ: Derfor har Hedda (17) startet en kampanje mot hundeeiere

Ble syk, så fotograf

Kristiansen oppdaget sin interesse for fotografi da han ble syk under en samling da han gikk skiskytter-linja på NTG.

– Jeg ble syk og kunne ikke være med på resten av samlingen, men begynte istedenfor å ta bilder av de andre NTG-folkene. Dette ble begynnelsen på en større portefølje jeg fikk god bruk for senere, forteller Kristiansen.

Med dette refererer han til hvordan han kom inn på skolen, som er en av de mest prestisjefulle i hele England.

– Jeg fløy til Oslo for å delta på en utdanningsmesse, der sjefen for de kreative linjene ved Middlesex University var til stede. Da jeg viste han porteføljen og forklarte at jeg fløy dit kun for å møte han, ga han meg skoleplassen på stedet, forteller Kristiansen, som nå satser videre på fotografyrket.

– Planen er å bli i London og forsøke å bygge meg opp en klientliste med britiske kunder. Til nå har jeg i hovedsak hatt norske.