Tromsø-jenta Lina (20) gjør suksess som modell i utlandet

I fjor ble Tromsø-jenta Lina Stensjø Simonsen (20) oppdaget via Instagram. Denne uken gikk hun modell for Gucci i selveste Westminster Abbey i London.

GUCCI: Tromsø-jenta Lina Stensjø Simonsen (20) gikk runway for luksusmerket Guccis Resort Show i London denne uka. Foto med tillatelse fra Lina Stensjø Simonsen/@linastsi 

nyheter

– Dette er definitivt det største jeg har gjort hittil, i min korte lille modellkarriere, forteller Lina Stensjø Simonsen (20) til iTromsø over telefon på toget på vei fra London til Paris.

Les Vogues egen sak om Simonsen her! (Ekstern lenke)

Flyttet til Paris

I oktober i fjor fortalte iTromsø om Tromsø-jenta som ved en tilfeldighet ble oppdaget av et modellbyrå på Instagram. Siden den gang har hun flyttet til Paris for å fortsette karrieren.

– Jeg har jo bare jobbet som modell i snart ett år. Jeg har gjort mest bilder for magasiner, og så gikk jeg min første runway i Paris i fjor høst. Jeg gikk et par show under Oslo Runway også, så dette blir vel mitt fjerde show, forteller hun.

Les også: Lina (19) viste seg fram foran Kanye West

Saken fortsetter under bildet!

MODELL: Lina Stensjø Simonsen (20) fra Tromsø ble oppdaget av et modellbyrå i fjor. Denne uken gikk hun runway for det verdenskjente motehuset Gucci. Foto med tillatelse fra Lina Stensjø Simonsen/@linastsi 

 

Westminster Abbey

Og det fjerde showet var ikke hvilket som helst show, men luksusmerket Guccis Resort Show som foregikk inne på selveste Westminster Abbey i London, England.

– Dette er det aller første moteshowet som har fått lov til å være der. Det er veldig, veldig kult og det var utrolig vakkert. Det var et stort show med i underkant av 100 modeller, forteller hun.

Under moteshowet bar Simonsen ett antrekk fra motegiganten.

– Jeg likte antrekket veldig godt. Jeg liker Gucci generelt og det er gøy å gå med klær man faktisk liker og synes er fine.

LES OGSÅ: Adolf (84) var modell på Heracleums moteshow

Plukket opp av Vogue

Moteshowet gikk på torsdag denne uken – og den unge Tromsø-jenta har allerede blitt plukket opp av motemagasinet Vogue som i en nettartikkel presenterer Simonsen som en av modellene det er verdt å følge med på.

– Ja, jeg har jo sett det der, sier hun, litt overrasket og ydmyk.

I fjor ville Simonsen gjøre ferdig videregående skole før hun prøvde seg som modell.

– Jeg har egentlig ikke drømt om å bli modell, det kom bare helt plutselig. Nå har jeg friår og har tatt de mulighetene jeg har fått og det skjedde egentlig bare veldig naturlig at jeg begynte å jobbe som modell. Jeg tenker hvorfor ikke, jeg får reise, møte mange interessante mennesker og ta del i noe veldig gøy.

Ikke bare idyll

Hun understreker likevel at en modellkarriere ikke bare er idyll.

– Det er ikke en satsing fra min side å bli modell, så jeg har et veldig avslappet forhold til det. Men det er nok veldig mye mer arbeid enn folk tror. Det kan være ganske tungt, men jeg har ikke hatt noen spesielt negative opplevelser selv. Det kan variere veldig hvor travelt det er, det er mye reising og det varierer også veldig hvor mye man tjener. Enten får man veldig godt betalt, eller så får man ingenting. Men jeg gjør jo ikke dette for pengene. Det er ofte også en del stress med mye reising, så jeg blir ofte syk og forkjøla, forteller hun åpenhjertig.

LES OGSÅ: Negledesign har gitt Ida-Marie (15) Instagram-suksess

Kommer med råd

Simonsen forteller at hun trives i Paris.

– Jeg har venner der og en kjæreste som er fransk, så jeg hadde jo lyst til å være med han. Det passer godt å jobbe derifra og det er fint å få litt forandring.

Selv flyttet hun fra Tromsø til Oslo i fjor for å få litt fart på modellkarrieren – og har et enkelt råd til eventuelle tromsøværinger med en modellspire i magen.

– For min del kom alt via Instagram. Byrået oppdaget meg der, og til med når jeg hadde et byrå, kom de fleste jobbene jeg fikk gjennom at jeg ble funnet på Instagram. Det handler mye om å ha en god sosiale media-profil, råder hun.