I dag, lørdag, var det endelig klart for semifinaler og til slutt den store finalen i Northern Delight: VM i sjømat på Kystens Hus.

Etter tre semifinaler sto de to kokkene Gunnar Jensen, fra Mathallen i Tromsø, og Top Chef-vinner Renee Fagerhøi fra Trondheim igjen som finalister.

Les også: Her skal de kåre verdens beste sjømatkokk.

Små marginer

Konkurransen varte i halvannen time, og i tillegg fikk finalistene en halvtime til forberedelser.

Til slutt var det Fagerhøi som sto igjen som vinneren av konkurransen - hun fikk knepne 1,2 poeng mer enn Jensen.

Torsk og laks

Fagerhøi laget en forrett som besto av torsk med løk og blomkål og en hovedrett med stekt laks, agurksalat, mandelpotet og en rekesaus.

Dommerne var kokk Svein Magnus Gjønvik, iTromsø-journalist Christer Pedersen og sjef for det danske kokkelandslaget, Dennis Rafn.

- Det var hele tankegangen på en del av de klassiske elementer i blant annet hovedretten som gjorde at Fagerhøi til slutt tok seieren. Hun hadde laget en ny vri på laks med rømme og agurksalat, forteller Gjønvik.

- Stor interesse

Han understreker at det var tett mellom finalistene, kun 1,2 poeng i forskjell av 200 poeng totalt.

- Men til slutt gikk det på de helhetlige smakene og den siste touchen, sier han.

Gjønvik forteller at det har vært en fantastisk dag på Kystens hus i dag, med masse folk innom.

- Det har vært stor interesse, og også masse turister innom, forteller han.

- Dette må vi gjøre flere ganger!

Renee Fagerhøi vinner VM i sjømat.
Renee Fagerhøi Foto: Stig Jakobsen
Gunnar Jensen Foto: Stig Jakobsen
Finalistene sammen med dommerpanelet.