Varvin i Nordnorsk Kunstmuseum

Kjell Varvin skal stille ut på Nordnorsk Kunstmuseum.   Foto: Øivind Arvola

nyheter

Kunstveteranen Kjell Varvin viste i fjor sommer ei større utstilling på Festspillene i Nord-Norge. I etterkant av den donerte han et verk til Nordnorsk Kunstmuseum. Varvin (født 1939) har alle sine familierøtter i Nord-Norge, og hadde et ønske om at noe av det han skaper skal bli igjen her.

Nå blir det mer å se av Kjell Varvin i Tromsø. 18. juni åpner han utstillinga «Fri geometri» i kunstmuseet. Utstillinga viser skulptur, tegning og maleri av Kjell Varvin fra 1959 til i dag, samt en stor stedsspesifikk installasjon.

Varvin tar utgangspunkt i improvisasjon og eksperimenterer med ulike medier og gjenbruk av egen kunstproduksjon. Slik viser hans kunstneriske praksis slektskap med sentrale strømninger i den norske og internasjonale avantgarden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter