– Alle dager har ikke vært like enkle, det har vært mye å ta inn over seg, medgir Per Bakke, drøye fire måneder etter den dramatiske hendelsen.

Det var natt til 30. januar i år at Per Bakke og Ragnhild Rekvig mistet alt de eide da huset deres på Sjøtun i Kattfjord brant ned til grunnen. Midt oppi den dramatiske hendelsen opplevde Rekvig at fødselen av deres første barn startet og dagen etter kom datteren Vilja til verden på UNN.

Gavmildhet

Da iTromsø møtte de nybakte foreldrene på sykehuset et par dager etter fødselen, kunne de fortelle at venner og familie allerede hadde begynt å samle inn klær og ting for å hjelpe familien i gang igjen. Siden den tid er det ikke bare venner som har stilt opp.

– Folk har vært veldig gavmilde, noe vi er utrolig takknemlig for. Til Vilja har vi faktisk fått alt hun trenger for de første to årene. Også jeg og Ragnhild har fått mye klær. Støtten har kommet fra både fjern og nær, forklarer Bakke.

Etter at huset deres brant ned, har den lille familien fått leid en bolig på Sjøtun, ikke langt fra der de bodde. Målet nå er å bygge nytt hus, like ovenfor branntomta.

– Nå venter vi på forsikringsoppgjøret. I løpet av høsten regner jeg med at vi kan gå i gang med byggingen, forteller han.

Bygger nytt hus

Selv om Bakke er evig takknemlig for støtten han og familien har fått, legger han ikke skjul på at det har vært tungt å miste alt av personlige eiendeler.

– Det har vært et tungt punkt i hele tilværelsen. Særlig det at vi mistet så mange av Ragnhilds kunstverk – noe som er umulig å erstatte, medgir Bakke, før han legger til:

– Man blir egentlig ikke klar over hva man har før vi måtte sette oss ned og skrive en liste over tapte eiendeler.

Fire måneder etter brannen, vet familien fortsatt ikke hva som fikk huset deres til å brenne ned.

– Vi har ikke fått vite noe konkret brannårsak, men vi må uansett legge dette bak oss. Jeg er bare takknemlig for at vi berget oss ut av huset, sier Bakke.