– Utbetaler du ikke pengene, så kommer jeg til å kvele dem ut av deg

Slik lyder deler av trusselen som ei 30 år gammel kvinne skal ha sendt til en nav-ansatt i november 2015.
nyheter

Trusselen ble sendt via e-post.

« ... Kordan i helvete kan æ søke på busskort når æ e på sykehus hele tiden? Gjør du dæ dummere enn du ser ut?» skriver kvinnen i e-posten.

Noen dager senere sender hun nok en e-post til saksbehandleren.

- «Di jævla merr! E du redd mæ? ... Du får overføre så æ får kjøpt mat, dette livsopphold gikk til regninger! Æ kan ikkje ha dæ som saksbehandler også pga. at æ hate dæ din flodhest», er noe av det hun skriver til den NAV-ansatte.

Kvinnen er av Nord-Troms tingrett ilagt en bot på 5.000 kroner. Dersom forelegget ikke vedtas, vil det i retten bli lagt ned påstand om bot på 6.000 kroner, subsidiært fengsel i 12 dager. I tillegg vil det kreves saksomkostninger.