Preket foran 90.000 – nå er han i Tromsø

Bestefaren var en av verdens største baptistpastorer. Amerikanske Will Graham har selv holdt preken for 90.000 mennesker. Mandag var han i Ishavskatedralen.

ELSKER KULDA: Will Graham var storfornøyd med å være nord for polarsirkelen for første gang. 

nyheter

I forbindelse med «Billy Graham Evangelistic Association», holdt Will Graham mandag kveld gudstjeneste i Ishavskatedralen.

– Jeg er en av få amerikanere som elsker kulden, så det er helt strålende å være her oppe. Det er første gang jeg er nord for polarsirkelen og første gang jeg er i Norge og forkynner, så det er mye første. Jeg er veldig takknemlig for muligheten, sier Will Graham til iTromsø.

LES OGSÅ: Verdenskjent evangelist kommer til Tromsø

Venn av presidenten

Graham er kjent over hele verden og har holdt prekener for 90.000 mennesker i India.

– Jeg har forkynt for 90.000 mennesker og for 12. Jeg tenker aldri over hvor mange jeg forkynner for, men takker Gud for dem som kommer, sier den 41 år gamle amerikanske pastoren.

Bestefaren er evangelisten Billy Graham og er verdenskjent for sine forkynnelser av evangeliet. Arbeidet har gått i arv, og også barnebarnet Will Graham er blitt en kjent evangelist.

Bestefaren som nå er 97 år, har møtt med hele 12 sittende amerikanske presidenter.

– Min bestefar har flere ganger møtt med president Barack Obama. USA er en ung nasjon og Obama er den 44. presidenten. Min bestefar har møtt 12 amerikanske presidenter, som er godt over 25 prosent, sier Graham.

Han mener det er noe å være stolt over.

– De fleste kan ikke begripe eller forstå hvilken byrde det er å ha en slik posisjon. Min bestefar har alltid vært opptatt av å møte med presidentene, om de er demokrater eller republikanere, har ingenting å si. Han har blitt nærmere noen presidenter enn andre, men det handler om å be med noen som har en utrolig stor byrde på sine skuldre, der de tar valg og avgjørelser som påvirker utrolig mange, sier Graham.

LES OGSÅ: Betalte 2.000 kroner for utbrente gravlys

– Kun tidligere

Dette blir første gang Will Graham besøker Norge, men bestefaren Billy talte på Ullevaal stadion i 1978.

– Jeg er her for å snakke om han i midten mellom de to tyvene på korset, Jesus Kristus. Han kan forandre liv, også den dag i dag, sier Graham.

Selv har han aldri møtt en sittende president.

– Jeg har møtt tidligere presidenter, Jimmy Carter, Ronald Reagan, Bush ganger to og Clinton. Men egentlig er jeg ikke så opptatt av det. Jeg er opptatt av Herre Jesus Kristus, og formidle hans ord, smiler pastoren.

LES OGSÅ: Ryddet opp etter kirkegårdspøbler