Søker foreninger til årets store torgdag

Målet er at minst 70 lag eller foreninger fra Tromsø stiller på den store torgdagen i september.

FRIVILLIG: Flere lag og foreninger var samlet i går for «kick off» for Frivillighetsdagen i september. I front fra venstre Erlend Halstensen (TROBUR); Elin Jørgensen (Tromsø kommune), Odd Harald Eriksen (Tromsø Idrettsråd) og Kari Lydersen (HATS). 

nyheter

«Frivillighet i sentrum» er en årlig torgdag der Storgata fylles med lag og foreninger som viser fram sin aktivitet og rekrutterer inn nye medlemmer. I år arrangeres det lørdag 10. september.

Allerede nå er planleggingen av den store torgdagen godt i gang, og i den forbindelse var flere av lagene og foreningene i byen samlet på rådhus-trappa som et slags «kick-off» tirsdag ettermiddag.

– Vi har 15 lag og foreninger påmeldt til nå, men håper på minst 70, sier produsent Kari Lydersen til iTromsø, som anslår at det er rundt 400 lag og foreninger i Tromsø.

LES OGSÅ: Over 50 frivillige meldte seg på rekordtid

Frivillighetens uke

ØNSKER FLERE: Kari Lydersen og Elin Jørgensen håper flere lag og foreninger vil bli med. 

Samtidig med torgdagen i september, så arrangeres det også Frivillighetens uke, hvor lag og foreninger har åpne arrangement for å la nye medlemmer bli kjent med laget eller foreningen.

I ettermiddag var representanter fra Tromsø Hockey, Ishavsbyen Kunstløpsklubb, Tromsø Storm, Fjellfyrverkeriet, Tromsø Knivmakerklubb, Tromsø Yogafestival og Dyrebeskyttelsen samlet.

– Målet er å vise fram mangfoldet av frivillighet som er i byen, der lagene og foreningene kan vise litt av det de holder på med, så kanskje noen også melder seg på. Det skjer alltid at det dukker opp nye foreninger eller lag man ikke hadde hørt om, sier Lydersen, om arrangementet som arrangeres for fjerde året på rad.

Den store dagen arrangeres som et samarbeid mellom Tromsø kommune, HATS (Hålogaland Amatørteaterselskap, TROBUR (Tromsø Barne- og Ungdomsråd) og Tromsø Idrettsråd.

LES OGSÅ: Ønsker at frivilligheten får mer plass i sentrum 17. mai

– Avhengige

Varaordfører Elin Jørgensen (Rødt), er ikke i tvil om hvor mye frivilligheten betyr for Tromsø by.

– Vi er avhengige av dem, og de er avhengig av oss i kommunen for hjelp til å blomstre og utvikle seg. Vi er veldig glad for muligheten vi har til å dekke dette opplegget. Vi skal synliggjøre mangfoldet av den store frivilligheten og vise oss som den arktiske hovedstaden med det varme hjertet, sier Jørgensen.

Hun håper flest mulig lag og organisasjoner melder seg, men har også en annen oppfordring.

– Mange er flinke til å inkludere tilflyttere fra alle verdenshjørner, men der har vi mer å gå på. Forskning viser at idrett og frivillighet gjør det lettere å komme inn i samfunnet og også lære seg språket, så jeg vil minne lagene og foreningene på dette, at de fortsetter å være flinke å inkludere tilflyttere og ser på dem som en ressurs og ikke en byrde, sier varaordføreren.

Styreleder i TROBUR, Erlend Halstensen, sier denne dagen er spennende.

– Det dukker alltid opp foreninger man ikke viste at fantes, så det er alltid veldig moro, sier Halstensen.

Se bildene fra borgertoget

Ny festival

Blant de oppmøtte var nyoppstartede Up North Yogafestival med Maria Nyvold, Selena Cordeau og Ronja Thelle.

– Vi arrangerer Tromsøs første yogafestival 4.–6. november i år og trenger flere frivillige til alle mulige oppgaver. Vi håper flere melder seg og viser interesse for festivalen som skal skje, sier Ronja Thelle.