Tromsø kommune gjorde storeslem på årets spillemidler

Normalt mottar Tromsø kommune årlig mellom syv og åtte millioner kroner i spillemidler. I år kom det inn i overkant av 21 millioner.

STORFORNØYD: Idrettsbyråd Brage Larsen Sollund fikk seg en gledelig overraskelse da tildelingen av årets spillemidler ble offentliggjort.  Foto: Lars Johnsen

nyheter

Byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), forklarer tredoblingen med at kommunen i år har hatt flere store, tunge søknader som løfter både den kommunale og den fylkeskommunale potten til anlegg. I hovedsak dreier det seg om Tuil Arena, Tromsøbadet, Krafthallen og Turnhallen.

– Det svært gledelig at vi får disse midlene. Med dem får løftet idretten, og det er noe som vil gagne alle som bor her, sier Sollund.

Ikke bare til store anlegg

Blant prosjektene som får midler, er utvidelsen av Kraft, den nye turnhallen på Templarheimen, ridebane på Ramfjordmoen, nytt arrangementshus på Fløyabanen og rehabilitering av kunstgress, rehabilitering av grusbanen i Kattfjord, turløype på nordøya og turløype opp til Aksla.

– Det er kjempeflott at vi får midler til de store prosjektene, men det er vel så viktig at også de små prosjektene som muliggjør uorganisert idrett også får bevilgninger, slik som turløypene. Det betyr masse for folk og er kjempeviktig for folkehelsa, sier Sollund.

Til nærmiljø fikk kommunen midler til kunstgressbane, aktivitetsløype og sandvolleyballbane på Charlottenlund og ei balløkke i Fagerlidalen.

Ikke alle fikk penger

Selv om Sollund trekker fram Tuil Arena og Tromsøbadet som årsaker til milliondrysset, har ingen av disse prosjektene fått penger – ennå.

– Det har med oppstart å gjøre. Søknadene er godkjent, men bevilgningene kommer ikke før vi har satt spaden i jorda, sier han.

Her kan du se en fullstendig liste over søknadene og bevilgningene (lenken fører til fylkeskommunenes nettsider).