Han er innehaver av firmaet Duksund Snekkerverksted, som fikk i oppgave å montere opp det massive kunstverket til Marit Bockelie på Gyllenborg skole.

iTromsø omtalte onsdag saken der Marit Bockelie reagerer sterkt på at det ble boret 60 hull i kunstverket i forbindelse med monteringen av mosaikk-hanen.

Sikkerhet

Schwalenstöcker forklarer at det ble boret totalt 72 tull i kunstverket, og at det var helt nødvendig.

– Det er et kunstverk som veier tre tonn, og det skal monteres opp på veggen. Det er gjennomført beregninger, og det er ikke slik at det kan limes på veggen med dobbeltsidig tape. Vi trenger bolter for å feste det til veggen. Det handler om sikkerhet, sier Schwalenstöcker.

– Vi må også ta hensyn til været, at det kan legge seg is og snø på kunstverket. Da blir det betydelig tyngre, sier han.

LES OGSÅ: Bockelie: – Jeg kunne hengt hanen opp selv, for under halve prisen

Duksund Snekkerverksted har ved flere anledninger jobbet med montering av utstillinger på Nordnorsk kunstmuseum. Gerd Schwalenstöcker forklarer at de også tidligere har arbeidet sammen med Bockelie, blant annet med monteringen av kunstverket hennes på Torgsenteret.

– Fantastisk

– Jeg har stor respekt for Marit, men hun kan ikke bestemme hvordan tre tonn skal monteres på veggen. Det er ergerlig at det ble laget hull, men det er langt fra en skandale, sier han.

Nå håper han at det blir større fokus på selve kunstverket, og ikke på alt «støyen» rundt.

– Det er et fantastisk kunstverk, og man må se litt mer positivt på det hele. Det har vært en krevende operasjon – blant annet med fraktingen av kunstverket. Nå må vi snu dette til en fest og feire livsverket til Marit, sier han.