Derfor har de lagt inn en skrivefeil på ølboksen

Ser du hva som er feil på denne ølboksen?

SKRIVEFEIL: Slik ser en sekspakning med «Midnatt Sol»-øl ut. Men hvordan skrives egentlig solfenomenet vi har her i Nord-Norge? 

nyheter

SENTRUM: «Midnattssol», «midnatsol», «midnattsol» eller «midnatt sol»? Skrivemåten er mange, men bare en av dem er korrekt. Når Mack nå har brygget sitt eget «midnattssol-øl», har det ikke gått helt upåaktet hen hos en del av iTromsø-leserne. Men det er ikke innholdet som er blitt kommentert, men skrivemåten. Mack har nemlig kalt ølet for «Midnatt sol».

LES OGSÅ: Slik tok de selskapet fra bakrus til julbelbrus

Den korrekte skrivemåten, enten du er kaptein på hurtigruteskipet «Midnatsol» eller du er ølprodusent, er i alle fall «midnattssol».

I dagligvarebutikken finner du derimot Macks midnattssoløl med skriften «Midnatt sol» både på innpakningen og selve boksen.

Mack forsvarer den språklige blemmen med at dette er gjort helt bevisst.

– Vi har delt opp ordet for å gjøre det til et ordspill. Det er i samme serie som «nordlys»-ølet, hvor vi skriver «Nord Lys». Hvis du ser nærmere etter, ser du at vi har skråstreker foran og bak for å skille ordene, sier markedssjef i Mack, Cathrine Giæver.

LES OGSÅ: Offentliggjør 180 år gamle Mack-brev

Hun forteller at ingen har reagert på skrivefeilen ennå, men at en person pleier å reagere hver gang nordlys-ølet kommer i butikkene.

– Det er en lærer som alltid påpeker dette. Vi har ved enkelte anledninger hatt noen små skrivefeil på produktene våre, men den verste var da vi sendte ut Haakon-ølet med påskriften «Hakkon-øl». Der gikk det litt fort i svingene, sier Giæver.

– Det viser bare at vi også kan gjøre feil. Og vi er veldig glade for at folk er engasjerte og sier ifra.