Fylkesmannen hentet NRK-profil til sjefsjobb

Kristine Østvold (55) er blitt ny kommunikasjonssjef hos fylkesmann Bård Pedersen.

infosjef: Etter 28 år i NRK er Kristine Østvold blitt ny kommunikasjonssjef hos Fylkesmannen i Troms. Her er hun avbildet sammen hunden "Ninni", som er hennes beste turvenn etter "gubben". Foto: Privat  Foto: Privat

nyheter

Etter 30 år som journalist fant hun tiden inne for å skifte rolle. I løpet av de tre tiårene har Østvold vært ved NRK Troms i 28 år.

Jobbet tett mot

– I jobben har jeg hatt mye med Fylkesmannen som etat å gjøre. Da jobben som kommunikasjonssjef ble ledig i vinter, fikk jeg forespørsel om stillingen kunne være interessant.

Mandag var hun på plass i fylkesbygget. De første dagene har hun brukt til å sette seg inn i jobben og sin nye hverdag.

Flere grunner til

Ifølge Østvold er det flere grunner til jobbskiftet:

– For det første har NRK vært igjennom mange omorganiseringer som alle har vært spennende og gitt de forventede resultatene. Men nå følte jeg at nok var nok.

– Dernest er det ingen tvil om at journalistikken er i en konstant forandring. Sånn sett var jeg ikke sikker på om vilkårene for min type jobb eksisterer om få år. Nå skal alt skje i et raskt tempo, og det blir mindre tid til graving.

Ikke lett

55-åringen sier at valget ikke var lett, men nå er hun på plass og har fått en god mottakelse i organisasjonen.

I tillegg til rollen som journalist, har Kristine Østvold vært leder i Troms Journalistlag i to omganger.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter