Hotell arrangerer pokermesterskap

I september arrangeres nordnorsk mesterskap i poker for første gang i Tromsø. Her skal beste nordnorske pokerspiller kåres.

Pokerturnering: Nordnorsk mesterskap i poker arrangeres på The Edge i september. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Sentrum: Det har aldri vært arrangert pokermesterskap så langt nord før.

– Vi gleder oss voldsomt til å komme til Tromsø. I fjor deltok 148 på nordnorsk mesterskap i poker i Bodø, vi regner med det kommer mellom 400 og 500 til Tromsø, sier Thomas Udness, arrangementsansvarlig i Global Poker Tours, som arrangerer regionale mesterskap landet rundt og norgesmesterskap på Gardermoen i november.

LES OGSÅ: Klart for Norges første lovlige NM i poker

Pokertalenter

17.–18. september inviterer Udness til pokerfestival på The Edge. Her skal det spilles kvalifisering til poker-NM, som ble arrangert for første gang på norsk jord i fjor. Nesten 2.000 pokerspillere deltok, som er verdensrekord for et lukket nasjonalt mesterskap.

Udness regner med pokermarkedet er større i Tromsø enn i Bodø, og at det er lettere å komme seg til Tromsø. Ikke minst har Tromsø pokerspillere som har hevdet seg internasjonalt.

– Det blir enklere å reise til Tromsø for deltakerne. Det blir plass til 500 pokerspillere på The Edge. Det er mange aktive spillere i nord, og mange gode spillere. Det er par spillere fra Tromsø som har gjort det bra på verdensbasis.

LES OGSÅ: Han er videre i poker-NM

Støtter kreftforening

Det spilles ikke om ordentlige penger, og vinnerne får ikke pengepremier. Det koster imidlertid penger å delta i pokerturneringen, men sjetongene man får for å spille med, kan ikke innløses i kontanter.

– Man må betale for å få sjetonger, men man får ikke penger i premie.

Blodkreftforeningen får fem prosent av alle kjøpte sjetonger. I fjor utgjorde det 800.000 kroner i støtte til foreningen.