Sentrum: Det har aldri vært arrangert pokermesterskap så langt nord før.

– Vi gleder oss voldsomt til å komme til Tromsø. I fjor deltok 148 på nordnorsk mesterskap i poker i Bodø, vi regner med det kommer mellom 400 og 500 til Tromsø, sier Thomas Udness, arrangementsansvarlig i Global Poker Tours, som arrangerer regionale mesterskap landet rundt og norgesmesterskap på Gardermoen i november.

Pokertalenter

17.–18. september inviterer Udness til pokerfestival på The Edge. Her skal det spilles kvalifisering til poker-NM, som ble arrangert for første gang på norsk jord i fjor. Nesten 2.000 pokerspillere deltok, som er verdensrekord for et lukket nasjonalt mesterskap.

Udness regner med pokermarkedet er større i Tromsø enn i Bodø, og at det er lettere å komme seg til Tromsø. Ikke minst har Tromsø pokerspillere som har hevdet seg internasjonalt.

– Det blir enklere å reise til Tromsø for deltakerne. Det blir plass til 500 pokerspillere på The Edge. Det er mange aktive spillere i nord, og mange gode spillere. Det er par spillere fra Tromsø som har gjort det bra på verdensbasis.

Støtter kreftforening

Det spilles ikke om ordentlige penger, og vinnerne får ikke pengepremier. Det koster imidlertid penger å delta i pokerturneringen, men sjetongene man får for å spille med, kan ikke innløses i kontanter.

– Man må betale for å få sjetonger, men man får ikke penger i premie.

Blodkreftforeningen får fem prosent av alle kjøpte sjetonger. I fjor utgjorde det 800.000 kroner i støtte til foreningen.