Plukket ødelagte møbler fra hverandre – slik ser de ut nå!

På lørdag kan de unike møblene bli dine under en møbelauksjon til inntekt for årets TV-aksjon.
nyheter

Det er i forbindelse med den nasjonale Avfallskonferansen og miljøuka «Grønne spor» i Tromsø, at elever fra Breivang videregående skole har tatt i bruk ødelagte møbler fra Remiks for å lage nye og egendesignede møbler.

– Det er så mye materialer som bare blir kastet og brent. Det er synd, for det er faktisk masse fine møbler som kan brukes til mye, sier elev Ludvik Renland.

LES OGSÅ: Slik gjør du boligen din mer attraktiv på markedet (for abonnenter)

Redesign-workshop

Sammen med over 20 andre elever ved kunst, design og arkitektur-linja ved Breivang vgs., har 17-åringen brukt to dager på prosjektet med å redesigne de ødelagte møblene, etter veiledning fra kursholder og møbeldesigner Terese Simonsen.

– Det har vært veldig interessant, og et fint avbrekk fra det vi gjør til vanlig på skolen. Det vi lærer på skolen skal legge grunnmuren for våre kunstneriske ferdigheter, så det å få lage noe fra bunnen av er veldig gøy, sier elevene.

– Dette er vel noe av det mer interessante vi har gjort på skolen, og det virker spennende å være møbeldesigner, utdyper Kristian Fagerli Gundersen (17).

LES OGSÅ: Julie styler luksushjem for verdens rikeste - slik fikk hun drømmejobben (for abonnenter)

På lørdag skal møblene auksjoneres bort til inntekt for TV-aksjonen og Røde Kors. I år går pengene til ofre i krig og konflikt.

Giverglede

Det er byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), som skal være auksjonarius når auksjonen starter på rådhuset klokken 13.00 lørdag.

– Jeg var veldig spent på møblene siden det er jeg som skal auksjonere dem bort, men de ser bra ut og er ikke minst miljøvennlige. Det er flott at man kan gjøre kule prosjekter som dette i skolen. Og så er jo dette med gjenbruk kjempebra – det at de har tatt tak i gamle møbler og brukt dem på nytt. Det handler ikke bare om å ha gamle møbler som du gir et malingsstrøk, men man kan faktisk lage noe nytt ut av dem som er tilpasset akkurat deg, sier byråden og fortsetter:

– Jeg håper Tromsø tar fram givergleden slik vi har sett før. Nå har folk sjansen til å få skikkelig kule og lokalproduserte møbler, samtidig som du hjelper andre ved at inntektene går til TV-aksjonen.

LES OGSÅ: Stenger dørene for godt: – Mange vil savne oss (for abonnenter)

– Imponert

– Elevene har vært flinke og har jobbet intensivt med prosjektet. Jeg er i tillegg imponert over hvor flinke de har vært til å velge farger til møblene. Det overrasket meg, og jeg tror møblene kommer til å bli solgt unna i løpet av en halvtime, sier Michele Renée Widerøe i NODA – Nordnorsk design- og arkitektursenter som har vært med å arrangere redesign-workshopen.