Til tross for kalde og grå junidager, drister Jekta seg til å arrangere sommerfest på torget mellom K1 og storsenteret torsdag 16. juni. Og med seg på festen har de fått det populære guttebandet The Main Level.

- Da de var her sist leverte de en strålende opptreden, og vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å se dem igjen, forteller senterleder Laila Myrvang.

Guttebandet spilte på Jekta 13. august i fjor, som en del av en større Norges-turné. I mars i år gjestet de også Vinterlyd.

Bandet er kjent for å skape ville tilstander blant tenåringsfansen, noe som blant annet skjedde på Jekta i fjor.

– Det er helt surrealistisk hvor mye populariteten vår har økt. Det har ikke gått helt opp for oss enda, sa Sander Helmers-Olsen i The Main Level til iTromsø i fjor høst, og la til at det villeste han har opplevd på scenen, er å få en BH kastet i fjeset.

- Flinke gutter

Bandet skal spille klokken 18.00 ute på en egen scene Jekta skal rigge opp.

- De spiller i omtrent en halvtime, så blir det signering og bildetaking inne på Musikkverden, opplyser senterkoordinator Liss Samuelsen, som forteller at bandet er en fryd å jobbe med.

- De er fantastisk flinke gutter, sier hun.

Håper på godt vær

- Å planlegge utendørs sommerfest i midten av juni er sprekt. Det har jo vært rimelig kaldt de siste dagene.

- Men nå har det kommet seg og vi håper på finvær også neste uke, sier Myrvang.

- Det blir godvær. Det må det jo bli, skyter Samuelsen inn.

For det er ikke bare konsert senteret har lagt opp til utendørs.

- Butikkene stiller med egne salgsborder, og siden Coop Obs ferier 30-årsjubileet sitt neste uke, stiller de med grillmat. Vi legger opp til at kundene vår skal kunne kose seg skikkelig ute, forteller Samuelsen.

yr.no meldes det en grå, kald og våt start på uka, men ifølge langtidsvarslet skal været bedre seg til torsdag. Da er det meldt 14 grader og sol.

Storms prognoser er dog mindre positive. Der meldes det mellom 6 og 12 grader og nedbør.