10 tegn på at du vokste opp i Hamna

Vi tipper at du scorer 10/10 om du kommer fra bydelen Hamna...
nyheter

1. Du har blitt blasert når det gjelder natur og tilgangen på turområder. Du hadde jo bokstavelig talt turstiene, blåbærlyngen og akebakkene rett bak huset, og tenker at det er sånn det skal være. Og du har vært på utallige skole-arrangerte turdager til det som virka som verdens bratteste bakke i Hamnaholla.

2. Du ser faktisk på lysløypa som en trafikkåre. Enten du skulle til Stakkevollan for å svømme, til Charlottenlund for å stå på ski eller til Templarheimen for å spille fotball: lysløypa var en effektiv vei dit. Men - du ser også på lysløypa som et sted du gjerne ble tvunget med på tur. Et såkalt elsk/hat-forhold.


15 tegn på at du er fra Kvaløysletta

Byen og fastlandet er oppskrytt!


3. Du har for lenge siden innfunnet deg med og akseptert at bussen til byen gjerne får ta minst en halvtime. Og selv om flere distriktsruter bruker like lang tid inn til sentrum, så nekter du plent for at du vokste opp «på landet». Og at en taxi hjem kostet minst 450 kroner - det orker du ikke en gang å tenke på.

4. Du har talt fartshumper. For de finnes det mer enn én av i Hamna. For å si det sånn.

5. Du har brukt utallige timer i videohjørnet på kiosken for å bestemme deg for leiefilm og du husker det enda som et stort øyeblikk da kiosken begynte å lage milkshake. Dessuten har du fått gratis softis på kiosken fordi du hadde bursdag - noe de slutta med da ungene hadde bursdag hver dag... (Og ikke minst: du vet nøyaktig hva som menes når man sier «kiosken» - navn og plassering er det ikke nødvendig å spesifisere).


10 tegn på at du er fra Kroken

Vi tipper at du scorer 10/10 om du kommer fra bydelen Kroken...

 

6. En tur til Obs - og seinere Jekta - var en stor happening. Og kjørte man forbi en hest fra rideskolen på veien, var dagen redda.

7. Ordet «bingen» vil for deg alltid være synonymt med «den kuleste møteplassen».

8. Du identifiserte deg ut fra om du kom fra Hamna Sør eller Hamna Nord - fra den «maritime» eller den «animalske» delen av Hamna. Vokste du opp i Jektvegen eller Otervegen? Sjarkvegen eller Ekornvegen? Og du visste navnet på alle som bodde i gata di.

9. Du irriterte deg grønn over alle privatbilene som kjørte på veien over Hamna skole. Hallo, den er kun for buss og taxi - alle vet jo det.


10 tegn på at du er fra Tromsdalen

Tromsdalen er en bydel med mange stolte tradisjoner. Alt fra flaggskipet TUIL, pizzaen på Allegro, softisen på Skjernes og ikke minst kjøpesenteret Pyramiden. Kjenner du deg igjen i punktene som definerer en ekte «daling»?

 

10. Du har dansa keitete til Vengaboys, spilt biljard, flørta og generelt følt deg veldig voksen og tøff på klubben i bomberommet på Hamna skole. Og enkelte kulinger fikk til og med feire bursdagen sin på klubben.

Bonus: Og selv om du som ung ofte ønsket deg bort fra Hamna, og inn til hippere sentrumsstrøk, tenker du som voksen at man egentlig har det meste man trenger i Hamna - alt fra eget fjell (Varden, 159 moh) og ypperlige solforhold til lefsebakeri og fotballbane. Hva mer kan man ønske seg? Hamna <3