Unge skippere på seilas med «Elias»

Barna fikk også ta del i Redningsselskapets 125-årsjubileum lørdag.
nyheter

Redningsselskapet har denne helga en rekke arrangementer, i anledning sitt 125-årsjubileum.

Lørdag formiddag stilte en vaskeekte TV-kjendis, redningsskøyta Elias, opp til stor begeistring for de minste. Alle barn fra tre år og opp fikk nemlig muligheten til en liten seilas med den lille redningsskøyta kjent fra TV-ruta.

LES OGSÅ: Billettene gikk som varmt hvetebrød da Redningsselskapet arrangerte gratiskonsert

– Fint å lære sjøvett

Tvillingjentene Isrid og Amalie (3) var litt nervøse og beskjedne i forkant av turen ut i sundet. Blant alle karakterene i serien, er det redningsskøyta Elias selv, som er den største helten for jentene.

– De er veldig glade i Elias, så dette er et bra tiltak av Redningsselskapet, sier tvillingenes mor, Silja Hov.

– Det er fint å kunne lære sjøvett, samt bli trygg i båt, allerede fra ung alder. Spesielt når man har en far fra Sommarøy, og en mor fra Lofoten, sier Hov og humrer.

Brødrene Sander (6) og Adrian (3) viste stor glede i forkant av seilasen, og ble i tillegg til de obligatoriske flytevestene utstyrt med hvert sitt jubileumsflagg fra Redningsselskapet.

– Vi gleder oss! Vi elsker Elias, sier eldstebror entusiastisk.

LES OGSÅ: 90 elever fikk lærerne til å hoppe på havet

Retter fokus mot sikkerhet

Lederen for Redningskorpset i Tromsø, Thorgeir Berre, er blant dem som holdt oppsyn med seansen. Båtførerne kommer fra Redningsselskapets ung-lag, og er mellom 13 og 25 år gamle.

– Vi bruker jubileet til å gjøre generelt forebyggende arbeid blant barn og unge, sier Berre – som poengterer at alle involverte på flytebrygga er folk som jobber som frivillige.

– Dette er en måte å skape oppmerksomhet rundt sjøvett, og fra en tidlig alder rette fokus mot sikkerhet på sjøen, sier lederen.