Katten Lennart og 100 andre katter søker etter en ny familie

Små kattepuser og den gamle katten Lennart håper å finne et nytt hjem. Dyrebeskyttelsen har over 100 katter som trenger en ny familie.
nyheter

PRESTVANNET: Lørdag holdt Dyrebeskyttelsen åpent hus, med håp om å finne nye hjem til noen av sine firbeinte venner.

Hjelpesentret i Langnesvegen var godt besøkt, og nesten hele administrasjonen i Dyrebeskyttelsens kattegruppe var til stede for å svare på spørsmål om kattene.

Dyrebeskyttelsen søker også fosterhjem til kaniner, smågnagere og hunder.

Får møte kattene

– Hvorfor arrangerer dere «åpen dag»?

– For å vise oss fram, slik at folk får se hva vi holder på med. I tillegg kan folk møte et utvalg av kattene våre, og kanskje får vi solgt noen at disse, sier nestleder Therese Simonsen Rye, og viser fram en baby-body med kaninmotiv.

– Vi selger mange forskjellige klesplagg – også hettegensere i størrelser opptil 4XL. Alt lages av styrelederen vår, så folk trenger ikke å bekymre seg for barnearbeid her i gården, sier Rye og smiler.

LES OGSÅ: Russebil kjørte på "Ciel" (2) og stakk av

– Til byen for å finne kvinnfolk

Søsknene Martin (19) og Sofie (20) Kampen, er to av dem som har tatt turen til Dyrebeskyttelsen med et ønske om å hjelpe til.

– Jeg har lyst til å bli fosterhjem i løpet av sommeren. Kattene trenger folk, sier Sofie.

Martin ønsker på hjelpe til som frivillig for Dyrebeskyttelsen, men har ikke mulighet til å bidra med fosterhjemsplass.

– Vi har allerede en sibirkatt hjemme, sier Martin.

Hans mor, som er allergiker, forteller til avisa at ikke alle allergikere reagerer på sibirkatter. Derfor kan ikke familien ta imot flere katter.

LES OGSÅ: Derfor har Hedda (17) startet en kampanje mot hundeeiere

Leder for kattegruppa i Dyrebeskyttelsen i Tromsø, Hege Gausdal Foshaug, opplyser at flere av kattene som var til fremvisning lørdag, er overført fra andre deler av fylket.

– Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms har langt lavere kapasitet enn oss. Katten Lennart kommer fra Finnsnes, og har kommet til byen for å finne seg kvinnfolk, sier hun og peker på en mons som slapper av i vinduskarmen.

Dekker alle veterinærutgifter

Lennart og alle andre hannkatter er kastrerte, og passer dermed godt for familier. Dyrebeskyttelsen er behjelpelig med veldig mye for vordende fosterforeldre.

– Vi dekker alle veterinærutgifter, og vi betaler også fôret, såframt folk ikke ønsker å betale det selv. Vi låner også ut alt av utstyr som folk måtte trenge, som for eksempel transportbur, kattedo og kloremøbler, sier Foshaug.

LES OGSÅ: Søker foreninger til årets store torgdag

Sjåfører søkes også av Dyrebeskyttelsen.

– Mange fosterhjem er studenter utenbys fra som ikke har bil, og trenger transport til og fra dyrlegen. Å ta buss med en nyoperert katt, anbefaler vi ikke.