FRANKRIKE/TROMSØ: Lørdag kveld i Marseille, hvor England møtte Russland i sin første EM-kamp, oppsto det bråk mellom supporterne.

Det hele endte med sjokkerende TV-bilder hvor engelske og russiske supportere barket sammen, kastet stoler på hverandre og politiet måtte inn med batonger for å få ro i folkemengden.

Kim Daniel Arthur, som var på kampen, fikk med seg mindre deler av opptøyene.

– Jeg så ikke så mye av det vi så på TV, men fotballen skal ikke være sånn. Det finnes enkelte råtne epler der ute som ødelegger. Det er første gang jeg har opplevd dette i fotballsammenheng, sier Arthur, som riktignok fikk smake litt på den aggressive stemningen.

– Så «crazy» ut

– Det var to litt eldre engelskmenn som bråket og krangla veldig. Det gikk veldig hett for seg, og det er utrolig synd for ungene på stadion. Jeg satt ved siden av en russisk bestefar og hans barnebarn, som virket litt preget.

Derimot fanget TV-bildene opp situasjonene som oppsto like etter kampslutt da russiske fans stormet den engelske tribunen.

– Jeg satt heldigvis et stykke unna. Det så helt «crazy» ut på stadion. Ungene rundt om var lei seg, men med en gang man kom ut var det super stemning, sier Arthur, som tror det handler om hvilke situasjoner man oppsøker.

– Det er ellers en flott folkefest. Enkelhendelsene er ikke definerende for den gode og positive stemningen som ellers er her.

Holder med England

Han forteller videre at hendelsene han bevitnet var tragiske for fotballen, og at de som står bak opptøyene nok var der for en grunn.

– Vi er jo vant med synging mot hverandres supportergjenger som er litt på kanten, men det er jo bare lek.

Nå skal tromsøværingen videre til kveldens kamp mellom Belgia og Italia, før turen går videre til kampen mellom Portugal og Island på tirsdag.

– Jeg heier på England! Selvfølgelig gjør jeg det. Jeg håper Rashford kommer inn og avgjør for dem, sier Arthur, som er supporter av det engelske laget Manchester United.

ENGELSKE VENNER: Kim Daniel Arthur ble kjent med disse engelske AFC Rushden Diamonds-tilhengerne, som uttrykte at de var flaue over oppførselen til den engelske fansen. Foto: Privat Foto: Privat