Flagger på halv stang: – Det gjør veldig vondt

Byrådet var ikke i tvil om at rådhuset skulle ha regnbueflagget på halv stang etter den grusomme terroraksjonen i USA.

SOLIDARITET: Rådhuset flagger på halv stang etter skytingen i Orlando 

nyheter

Mandag var det total enighet i byrådet om at regnbueflagget skulle heises til halv stang utenfor rådhuset.

– Med tanke på at vi er en solidaritetsby er det helt naturlig å vise respekt og medfølelse for det som har skjedd. Her har det vært et gedigent angrep på menneskeheten, alt som har med det frie ordet og viljen å gjøre. Det ryster oss dypt, sier Stein Fredriksen, som er mediepolitisk rådgiver for byrådet.

LES OGSÅ: Tromsøs skeive miljø i sjokk etter masseskytingen i Orlando

Gode tilbakemeldinger

Han forteller at folk som har kommet forbi har reagert utelukkende positivt på byrådets avgjørelse, og at det har blitt en aller så liten hit i sosiale medier.

– Det har eksplodert litt der, ja. Vi har det veldig fint her i Tromsø, og det er viktig at vi stiller opp og viser vår solidaritet. Selv om det har skjedd i USA er det et angrep på hele verden, sier Fredriksen, som også er leder av organisasjonen Arctic Pride.

– Som leder føler jeg naturligvis at dette også er viktig. Dette har berørt meg rent personlig, og det gjør veldig vondt. Det er fint å se at vi samles bak dette, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Slik viser Tromsø-politikerne sin støtte etter massakren

Heiser flagget for tredje gang

Arctic Pride-festivalen skal arrangeres for tredje gang i november, og ved hver festival har rådhuset heist regnbueflagget.

– Det er første gang det henger på halv stang her på rådhuset. Vanligvis heiser vi flagget for å vise glede, men det er viktig å heise det i en situasjon som dette.