Sjekk Nils Christians elleville kommaregelrap

Nils Christian Tveiterås (35) tok utfordringen fra elevene på strak arm, og snekret sammen en kommaregelrap som tar av på sosiale medier.

nyheter

Tveiterås er lærer i norsk, samfunnsfag, musikk og KRLE for 5. og 6. trinn på Ekrehagen skole.

– Elevene må gjennom mye norskpensum, blant annet kommareglene. I en av norsktimene snakket vi om at det hadde vært morsomt å gjøre noe annet enn bare å skrive og lese om reglene. Det hele endte i en slags utfordring fra elevene om å lage en rap, forteller barneskolelæreren.

På vent

Utfordringen gikk kanskje litt i glemmeboken i vinter. Nå som sommerferien straks står for døren, fikk Tveiterås det plutselig litt travelt.

– Da jeg først satt meg ned var teksten på plass i løpet av en kveld. Jeg la det først ut på Facebook som et lydklipp. Da fikk jeg raskt tilbakemeldinger på at det burde følge med en musikkvideo, sier Tveiterås.

Populær

Som sagt, så gjort, og søndag var musikkvideoen på plass på Youtube. I skrivende stund har videoen allerede blitt sett over 3.500 ganger på Youtube, og over 1.700 ganger på Facebook.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så populært med en kommaregelrap, men det er veldig artig. Elevene synes det er helt topp, og det er mulig de må få en liten liveopptreden, sier han og ler.

Samarbeid

Tveiterås fikk kollegahjelp til å formulere det første verset, men hadde ingen vansker med å fylle de påfølgende versene med innhold.

– Jeg hadde en liste med regler jeg ville ha med, og til slutt ble den jo noen minutter lang, sier han.

At mange så sin nytte i kommaregelrapen, er det i alle fall ingen tvil om.

– Mange hadde kanskje behov for en liten påminnelse. Kommareglene må ut til folket, sier barneskolelæreren og humrer.