TINGHUSET: I vitneboksen karakteriserte han forholdene om bord i «Lofoten» som kummerlige. Ved full båt – noe det stort sett er – er det en utfordring å finne plass til alt av matvarer.

LES OGSÅ: Ledelsen fikk sjokk da de så til­synets rapport

Gärtner betegnet sin kollega, Dagfinn Edvardsen, som dyktig i faget og en person som er ærekjær.

– Jeg hentet ham om bord fordi «Lofoten» skulle blir den beste båten i flåten. I dag er hun den mest populære blant passasjerene og fullbooket stort sett hele året.

LES OGSÅ: Kjøkken­sjefen om «Lofoten»: – Alt er gammelt og nedslitt

Gärtner understreket for retten at han snakker om et fartøy fra 1964.

– Båten er bygget etter datidens krav og har sånn sett ikke dagens løsninger – spesielt ikke til å oppbevare store mengder råvarer.

– Det gir oss store utfordringer og mange ganger er det tøft å få alle brikkene på plass.

Ifølge Gärtner foregår produksjonen hele døgnet. Og selv om det er ønskelig med flere folk, tillater ikke lugarkapasiteten det.