Nå skal næringslivet lære seg å «google»

iNord og Mediehuset iTromsø følger opp suksessen med kurs for næringslivet. Denne gangen er det Google som skal læres bort.

SUKSESS: Kurset «Facebook for næringslivet» opplevde gode besøkstall tidligere i år. Nå følger iNord og iTromsø opp med «Google for næringslivet».Foto: Liv Brandvoll 

nyheter

Kurset «Facebook for næringslivet» ble en kjempesuksess for iTromsø og iNord da det ble arrangert i slutten av april på hotellet The Edge.

LES OGSÅ: Her er de nye Facebook-emojiene

300 tilhørere møtte opp for å lære hvordan de kan henge med i timen og være like oppdatert som store nasjonale aktører.

Denne gangen er det Google-kurs som står på timeplanen for de lokale aktørene som føler de trenger hjelp og vink.

Søkeoptimalisering

– Vi vil hjelpe kundene våre å overleve i «den nye verden». Følger ikke lokale bedrifter med i timen, kommer de til kort. Uten lokale bedrifter overlever heller ikke iTromsø, sier Liv Brandvoll, som er markedsdirektør i Mediehuset iTromsø.

LES OGSÅ: Google passerer Apple som verdens største selskap

Brandvoll sier at de også tilbyr rådgivning i forbindelse med seminaret.

– Hvis du ikke har søkeoptimalisert siden, eller om du ikke har tenkt på søkeord, da har du bommet litt og kan lære noe på seminaret.

Time-seminar

Og det er ikke snakk om lange tiden man trenger å «skulke» unna i arbeidstiden sin. Arrangementet er gratis og kurset varer i en time.

– Det er begrenset hva du klarer å dykke ned i i løpet av en time, men det er snakk om enkle tips og triks for å komme i gang, sier Brandvoll.

Markedsdirektøren oppfordrer folk til å møte opp tidlig ettersom lokalet på hotellet The Edge bare rommer 220 personer.

Mer enn en søkemotor

Kurset starter onsdag klokken 10.00, og iNords Marius Karlsen og Camilla Solheim er foredragsholdere.

– Folk går til Google – her leter de etter det de ønsker å vite, og spør hvor de skal gå, hva de skal kjøpe og hva de skal gjøre. Vi ønsker å gi næringslivet i Tromsø en større innsikt i Google-universet for å se på hvilke muligheter den enkelte bedrift har til å bli mer synlig på nett og hvordan de kan tiltrekke seg kunder, sier foredragsholder Solheim.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter