Franske Johanna er på tur med katta i sekken

Johanna Eclancher (27) ville komme nærmere den norske naturen. Og i sekken måtte hun bare ha med seg sin franske katt Torrance.
nyheter

TROMSØ: Johanna Eclancher er en fransk fotograf som kom til Tromsø i januar for å komme nærmere den norske naturen. Jenta fra Paris var nemlig lei bylivet.

For å se flere bilder av Torrance og Johanna - sveip videre øverst i saken.

Den siste tiden har 27-åringen utforsket Lofoten og fjellene der. Hun hadde imidlertid ikke hjerte til å forlate katten Torrance hjemme i Tromsø ...

Uvanlig turkamerat

– Jeg har hørt om lofotfjellene lenge før jeg ankom Norge, og jeg var veldig spent på hvordan de så ut. Jeg tenkte det var en god anledning til å tilbringe litt tid med min katt og ta henne med ut i villmarken. Hun elsker å være ute og derfor tenkte jeg at Lofoten må være perfekt for henne, sier Eclancher.

Torrance, som er fem år gammel, ser i alle fall ut til å elske å gå på tur med Johanna. Men det er ikke uten problemer at du tar en katt med deg på backpacking i Nord-Norge.

Rett i sekken

– Hun liker egentlig ikke bilturer, og de første timene var nok litt stressende for henne, men hun ble vant til det og det virket etter hvert som hun elsket det. Vi traff både hunder, hester og sauer, men Torrance freser til dem og skyter rygg mot dem. Noen av dyrene ville leke, men jeg tror ikke Torrance var så begeistret for dette. Når hun ble litt lei puttet jeg henne i ryggsekken, sier Johanna, som aldri har vært på turer med kjæledyr tidligere. Hun forteller at hun og Torrance ble et aldri så lite midtpunkt uansett hvor de gikk.

– Folk har tatt mange bilder av oss og har spurt en haug med spørsmål. Selv har jeg blitt helt forelska i landsdelen og den dramatiske naturen her. Fjellene minner veldig om de franske alpene, men her går fjellene rett ned i havet, og det er veldig merkelig.

Må forlate Torrance

Men neste uke drar Johanna til Svalbard for å jobbe som guide på en turistbåt. Her skjønner hun at Torrance ikke kan være med, men heldigvis har en tromsøfamilie sagt ja til å være vertsfamilie for den eventyrlystne katten mens Johanna er borte.

– Vi kjenner hverandre bedre enn noen andre. Selvfølgelig blir det ikke det samme som å dele øyeblikk med din beste venn, hun er jo en katt. Men jeg tvilte ikke et sekund da jeg bestemte meg for å ta henne med meg fra Frankrike. Hun er der for meg, og jeg er der for henne, sier Eclancher, som allerede har begynt å planlegge neste tur med Torrance.

– Da går nok turen til Senja.