Han blir kommunens nye kommunikasjonsrådgiver

Tidligere VG-journalist Eirik Linaker Berglund (34) blir ny kommunikasjonsrådgiver i Tromsø kommune fra høsten av.

Eirik Linaker Berglund (34) går fra VGs lokalkontor i Tromsø til stillingen som rådgiver ved kommunikasjonsavdelingen i Tromsø kommune. 

nyheter

Kommunikasjonssjef Pål Jakobsen opplyser til iTromsø at Berglund takket ja til stillingen som rådgiver i kommunikasjonsavdelingen tirsdag kveld.

– Vi hadde 34 søkere på stillingen og veldig mange gode kandidater. Eirik ble innstilt som vårt førstevalg og har nå takket ja til stillingen, sier Jakobsen.

– En styrke for oss

Han forteller at avdelingen er svært fornøyde med å få Berglund med på laget.

– Vi er veldig glade. Han har alle kvalitetene som vi ønsket oss. Han har solid og bred bakgrunn som journalist, og kjenner de lokale forholdene her godt. I tillegg har han god erfaring med sosiale medier, sier kommunikasjonssjefen og legger til at 34-åringen vil bli en styrke for kommunen.

Han opplyser til iTromsø at den tidligere VG-journalisten starter i sin nye jobb på sensommeren eller tidlig på høsten.

– Han skal jobbe primært med mediehåndtering og mye med sosiale medier. Vi gleder oss veldig til å få Eirik som kollega. Vi tillot oss å feire litt på jobb i dag, sier Jakobsen.

Ny jobb og nybakt pappa

Berglund var ikke tilgjengelig for en kommentar onsdag ettermiddag, men kan noen timer senere fortelle at han har vært opptatt på barselhotell i Tromsø. 34-åringen har nemlig blitt tvillingpappa i tillegg til at han nettopp har takket ja til ny jobb.

– Det har skjedd mye på en gang. Jeg sa ja til jobben i går, og i natt kom tvillingene til verden, sier Berglund til iTromsø.

Den nybakte tvillingpappaen har to barn fra før sammen med kona.

Han forteller at han hadde sin siste arbeidsdag på VGs lokalkontor i Tromsø mandag denne uken, men at han formelt sett er ansatt i mediehuset ut august.

– Jeg hadde min siste sak i VG helgen som var. Jeg rakk akkurat å bli ferdig med den ettersom fødselen var på gang. Det har vært mye på en gang nå, forteller 34-åringen.

Solid bakgrunn

Berglund ble ansatt i fast stilling som nyhetsjournalist ved VGs avdelingskontor i Tromsø i 2009.

Han har også bakgrunn fra ulike avdelinger i Nordlys og som redaktør i studentavisa Utropia i Tromsø.

I januar i år ble det kjent at VG legger ned lokalkontorene i Tromsø, Trondheim og Bergen, ettersom mediehuset måtte kutte kostnader på mellom 30 og 60 millioner kroner. To journalister og en fotograf ved lokalkontoret i Tromsø ble dermed tilbudt sluttpakke.

Prøve noe nytt

Han legger til at han hadde valget om å flytte til Oslo, men at det ikke var aktuelt for ham og familien.

– Nå ser jeg veldig fram til å starte i ny jobb. Jeg har jobbet med journalistikk siden jeg gikk på videregående. Det blir spennende å prøve noe nytt nå som det ikke var mulig å fortsette som journalist i VG, utdyper han overfor iTromsø.

– Det skjer mye spennende i Tromsø kommune. Det er en spennende by, og jeg ser fram til å formidle det på nye måter og i annen rolle enn som journalist. Jeg tror mange journalister har godt av å se samfunnet fra litt andre sider også, sier han og legger til at han starter i den nye jobben i løpet av høsten.