– Det er ikke lenger langt fra Tromsø til Orlando

FRI og Skeiv ungdom arrangerte torsdag en markering for Orlando-massakrene i Rådhusparken.

APPELL: Aase Kristine Aasen Lundberg er leder av FRI Troms. Hun hadde et budskap om kjærlighet og solidaritet under markeringen. Begge foto: Martin Lægland Ellingsen 

TOLERANSE: Mats Lasse Jangås er homofil og håper markeringen kan bidra til mer toleranse for alle slags mennesker. 

nyheter

RÅDHUSPARKEN: Rådhusparken lyste torsdag kveld opp av budskap om kjærlighet tegnet i kritt, og flere dusin regnbueflagg. Leder for FRI Troms (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold), Aase Kristine Aasen Lundberg, talte til de rundt 60 menneskene som møtte opp på markeringen.

– Vi er her for å minnes de som brutalt mistet livet, og for å vise solidaritet for dem som ble tatt fra oss gjennom de onde og hatefulle handlingene på en nattklubb i Orlando hvor 49 mistet livet, sa hun.

Samme miljø

– På kartet er det langt fra Orlando til Tromsø. Og selv om vi danser på andre dansegulv, er vi en del av det samme miljøet. Aldri har avstanden mellom oss vært kortere, fortsatte Lundberg.

Hun hyllet Tromsø kommune for å henge homo-flagget på halv stang.

– Vi bruker flagget vårt til å feire, men jeg vet at mange setter pris på at kommunen heiste det i solidaritet og i sorg. Neste gang det skal brukes skal det heises til topps under Arctic Pride i november.

Solidaritet

Mats Lasse Jangås var en av dem som møtte opp på markeringen.

– Jeg er her fordi jeg er homofil og transperson. Jeg vil vise solidaritet med dem som mistet livet i Orlando, forklarte han.

Jangås håper arrangementet kan være med på å skape toleranse.

– Vi kan snakke om at vi skal tolerere alle, men gjennom en slik markering så både viser vi og skaper toleranse. Jeg skulle ønske det ikke var behov for en slik markering, men så lenge det er det så må vi gjøre mest mulig ut av det, mener han.

Alf-Inge Elvegård Selstad hadde et musikalsk innslag under markeringen hvor han fremførte «I am What I am». Leder av Tromsø Skeiv Ungdom, Marie Hansen Mosby, holdt også en appell hvor hun fortalte at homokampen på ingen måte er over.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter