– Det er ikke lenger langt fra Tromsø til Orlando

FRI og Skeiv ungdom arrangerte torsdag en markering for Orlando-massakrene i Rådhusparken.

APPELL: Aase Kristine Aasen Lundberg er leder av FRI Troms. Hun hadde et budskap om kjærlighet og solidaritet under markeringen. Begge foto: Martin Lægland Ellingsen 

TOLERANSE: Mats Lasse Jangås er homofil og håper markeringen kan bidra til mer toleranse for alle slags mennesker. 

nyheter

RÅDHUSPARKEN: Rådhusparken lyste torsdag kveld opp av budskap om kjærlighet tegnet i kritt, og flere dusin regnbueflagg. Leder for FRI Troms (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold), Aase Kristine Aasen Lundberg, talte til de rundt 60 menneskene som møtte opp på markeringen.

– Vi er her for å minnes de som brutalt mistet livet, og for å vise solidaritet for dem som ble tatt fra oss gjennom de onde og hatefulle handlingene på en nattklubb i Orlando hvor 49 mistet livet, sa hun.

Samme miljø

– På kartet er det langt fra Orlando til Tromsø. Og selv om vi danser på andre dansegulv, er vi en del av det samme miljøet. Aldri har avstanden mellom oss vært kortere, fortsatte Lundberg.

Hun hyllet Tromsø kommune for å henge homo-flagget på halv stang.

– Vi bruker flagget vårt til å feire, men jeg vet at mange setter pris på at kommunen heiste det i solidaritet og i sorg. Neste gang det skal brukes skal det heises til topps under Arctic Pride i november.

Solidaritet

Mats Lasse Jangås var en av dem som møtte opp på markeringen.

– Jeg er her fordi jeg er homofil og transperson. Jeg vil vise solidaritet med dem som mistet livet i Orlando, forklarte han.

Jangås håper arrangementet kan være med på å skape toleranse.

– Vi kan snakke om at vi skal tolerere alle, men gjennom en slik markering så både viser vi og skaper toleranse. Jeg skulle ønske det ikke var behov for en slik markering, men så lenge det er det så må vi gjøre mest mulig ut av det, mener han.

Alf-Inge Elvegård Selstad hadde et musikalsk innslag under markeringen hvor han fremførte «I am What I am». Leder av Tromsø Skeiv Ungdom, Marie Hansen Mosby, holdt også en appell hvor hun fortalte at homokampen på ingen måte er over.